Sıcacık ve Dekoratif Battaniye Modelleri

Kış aylarında soğuktan korunmak için en önemli yardımcılarımızdan birisi battaniyelerdir.

Renk ve desen yelpazesi oldukça geniş olan bu ürünler, aynı zamanda farklı malzemelerden imal edilebiliyor. Bu malzemeler arasında yün, polar, polyester ve pamuk yer alır. Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi battaniye modelleri aynı zamanda dekoratif amaçlı da kullanılabiliyor.

Ev tekstil ürünlerinin pek çok çeşidi vardır. Bu ürünlerin her biri işlevine ve kullanılan malzemelere kategorilere ayrılır. Battaniyeler de aynı şekilde üretildikleri malzemeye ve işlevine göre çeşitlenir. Bu ürünleri elektrikli battaniyeler, bebek battaniyeleri, giyilebilir battaniyeler, örgü battaniyeler ve TV battaniyeleri olarak sınıflandırabiliriz. Yine tek kişilik ve çift kişilik battaniye olarak da sınıflandırılabilecek bu ürünleri satın alırken bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Peki, battaniye modelleri arasında seçim yaparken nelere dikkat edilmeli?

Hafif ve Yumuşak Battaniye Modellerini Tercih Edin!

Battaniyeler arasından seçim yaparken hafif ve yumuşak olmasına özen göstermelisiniz. Özellikle hava şartlarının çok sert geçmediği bir bölgede yaşıyorsanız ve evinizin sıcaklığı genelde yüksek ise yün battaniye satın almamalısınız. Çünkü yün battaniyeler genellikle oldukça ağırdır ve çok sıcak tutarlar. Ancak kışların sert geçtiği bir bölgede yaşıyorsanız yün battaniyeler en doğru seçim olacaktır.

Kolay Temizlenebilir Olmalı!

Bir battaniye satın alırken kesinlikle kolay temizlenebilir olmasına özen göstermelisiniz. Uyku sırasında sürekli temas halinde olduğumuz bu ürünler kısa süre içerisinde kirlenirler ve sağlığınızı tehdit edebilir. Bu nedenle sık sık temizlemeniz gerekebilir. Ayrıca alerjiniz varsa anti-alerjik ürünleri satın almanız yararınıza olacaktır.

Eşyalarınız ile Uyumlu Olmalı!

İster yatak odanız için isterseniz salonunuz için dekoratif bir battaniye satın alın fark etmez. Battaniyenin odanızdaki diğer eşyalar ile uyumlu olması gerekir. Böylece odanızın hem daha şık hem de uyumlu görünmesini sağlayabilirsiniz.

Tüm bunları yanında battaniye satın alırken önemsenmesi gereken bir diğer konu ise fiyatıdır. Battaniye fiyatları; ürünün kalitesine, markasına ve modeline göre değişiklik göstermektedir. Bunun yanında genelde çok uygun fiyatlara satılan battaniye modelleri fiyat açısından uygundur. Ancak uzun yıllar gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz bir battaniyeye sahip olmak istiyorsanız daha yüksek fiyatları gözden çıkarmanız gerekebilir.

 

 

Yorumlar