Şehir Hatları yarından itibaren yaz tarifesine geçiyor

Şehir Hatları vapurlarında, 4 Haziran'dan itibaren yaz tarifesi uygulanmaya başlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yaz  tarifesinin 4 Haziran- 16 Eylül tarihleri arasında geçerli olacağı bildirildi.

Açıklamada, merkez hatlarda ramazan ayında başlayan geç sefer  uygulamasının, yaz döneminde de aynı şekilde devam edeceği belirtildi.

Yaz sezonunun yoğunluğu nedeniyle Eminönü - Adalar seferlerinin  arttırılacağı kaydedilen açıklamada, "Beşiktaş - Adalar, Sedef Adası, Poyrazköy  ve Mehtap Gezisi seferleri de yaz tarifesiyle başlayacak." denildi.

Açıklamada, Şehir Hatları'nın 8 dakikada iki yaka arasında kolay  ulaşım sağladığı ve binlerce vatandaşa hizmet ettiği belirtilerek, şu ifadelere  yer verildi:

"İstanbul Şehir Hatları'nın İstinye - Çubuklu arabalı vapur seferleri  hafta içi ve Cumartesi tarifesinde 100, pazar ve tatil günlerinde karşılıklı 76  seferle yolcularına süre ve fiyat avantajı sağlıyor. Boğaz'da Karadeniz ve  Marmara'nın kesiştiği son noktalardan Poyrazköy seferleri, 18 Haziran- 26 Ağustos  tarihleri arasında, yaz tarifesiyle yapılan Sedef Adası seferleri ise  Bostancı'dan kalkıp Büyükada'da ücretsiz aktarmalı olarak sağlanacak. Her iki  tatil yerine seferler her gün 2 gidiş - 2 dönüş şeklinde yapılacak. Yaz yoğunluğu  dikkate alınarak başlatılan hatlardan Beşiktaş - Adalar hattında, Burgazada -  Kınalıada - Beşiktaş seferleri Kadıköy uğramalı, Beşiktaş iskelesinden  kalkışlarda ise Kadıköy'e uğramadan gerçekleştirilecek. Yine aynı şekilde  Büyükada - Heybeliada - Beşiktaş güzergahında Kadıköy'e uğrarken, Beşiktaş -  Heybeliada - Büyükada hattında Kadıköy'e uğramadan direkt devam edecek."

Açıklamada, Şehir Hatları'nın klasiği haline gelen yaz akşamlarının  nostaljisi "Mehtap Turları"nın da 9 Haziran-15 Eylül'de, her cumartesi  Bostancı'dan Anadolu Kavağı'na uzanacağı ifade edildi.

Yorumlar