Sayra Orkan kimdir? Hastalığı nedir ve son durum ne?

Sayra Orkan kimdir? TRT sunucusu ve ünlü müzisyen yoğun bakıma kaldırıldı. Peki Sayra Orkan hastalığı nedir ve son durum ne? Detaylar Ajanshaber.com'da.

Bir döneme damga vuran ses sanatçısı ve TRT sunucusu olan Sayra Orkan kimdir merak ediliyor. Onur Akay tarafından sosyal medyada paylaşılan bilgiye göre Sayra Orkan yoğun bakıma alındı. Sayra Orkan hastalığı nedir merak konusu oldu. 81 yaşındaki ünlü sanatçının durumu merak ediliyor. Sayra Orkan'ın son durumu nedir?

SAYRA ORKAN KİMDİR?

1937 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Sayra Orkan, Ticari İktisadi İlimler Akademisi’nden mezun oldu. Nasibin Mehmet Bey, Refik Fersan ve Fehmi Tokay gibi Türk musikisinin büyük isimlerinden dersler alan Orkan, çok sayıda plak çalışması yaptı. 1959 yılında TRT İstanbul Radyosu’nun açtığı ses sanatçısı sınavını kazanan sanatçı, daha sonra TRT’de sunuculuk da yapmaya başladı. Müzeyyen Senar, Yıldırım Gürses ve Emel Sayın gibi dönemin ünlü isimleri ile sahne çalışmaları ve söyleşiler yapan Orkan, Almanya'da televizyona çıkan ilk Türk sanatçı oldu. TRT radyolarında ve ekranlarında sayısız söyleşileri yayınlanan ve aynı zamanda yazarlık kariyeri de olan Sayra Orkan’ın, Akşam Gazetesi ve Tercüman Gazetesi’nde yazıları yayınlandı.

 Onur Akay sosyal medya hesabından ünlü sanatçı Sayra Orkan'ın bağırsak kanaması şikayeti ile hastaneye kaldırıldığını ve daha sonra yoğun bakıma alındığını duyurdu. İşte Akay'ın 81 yaşındaki ünlü ses sanatçısı Orkan hakkındaki paylaşımı; "1964 ve 1969 yılları arasında Türk sanat müziği şarkılarını aranjman şeklinde okuyarak dikkat çeken ve çok sayıda 45’lik plak yapan ses sanatçısı ve sunucu Sayra Orkan, uzun yıllardır Çeşme Alaçatı’da inzivaya çekmişti. Değerli sanatçımız İzmir Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Oğlu İstemihan Orkan’la görüştüm ve değerli sanatçımızın çok ağır bir bağırsak kanaması geçirdiğini öğrendim. 81 yaşındaki sanatçımız için dualarınızı esirgemeyin."

Yorumlar