Rehabilitasyon öğretmenleri kadro istiyor!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 5 yıl ücretli olarak çalışan 5000 öğretmene kadro vereceğini açıklaması üzerine, Özel Eğitim Rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenlerden....

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz dönemlerde 5 yıl ücretli olarak çalışan 5000 öğretmene kadro vereceğini açıklamıştı. Bu bağlamda Özel Eğitim Rehabilitasyon merkezlerinde çalışan sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenleri neden kendilerine kadro açılmadığını merak ediyor.

Sosyal medya platformu Twitter'da #RehabilitasyonÖğretmenlerine5000Kadro etiketi ile paylaşım yapan Rehabilitasyon öğretmenleri, yıllarca emek ve gönül verdiklerini, 5000 kadro içerisinde kendilerinin de yer almalarını istediğini iletti. Üstelik söz konusu öğretmenler change.org'dan imza toplayarak üst makamların kendilerini görmelerini istiyor.

Konuyla ilgili geliştirmelerin yapılmasını isteyen Rehabilitasyon öğretmeni Sinan Genç, "Dershane ve ücretli öğretmen arkadașlarımızın çıkarılan kanun ile prim gün sayıları esas alınarak atamaları yapıldı. Bizlerde Rehabilitasyon merkezlerinde çalıșan öğretmenler olarak aynı kanunun bizim içinde geçerli olmasını istiyoruz. Bizlerde eğitim fakültesi mezunu diplomalı öğretmenleriz. Hele birde çalıștığımız kurumlarda uğradìğımız haksızlıklar. Asgari ücretten sigortamızın yatması, maașlarımızın düșüklüğü, yìllık izinlerimizin az ve usulsüz verilmesi , resmi tatillerde tatil oluyoruz haftalık iznimizde onun yerine çalıșıyoruz. Bizim amacımız devlet kadrolarına aynı statüyle atanmak. Ben sınıf öğretmeniyim direkt primime göre atanmak istiyorum." ifadelerine yer verdi.

Twitter'da yapılan paylaşımlarda şunlarda yer alıyor:

"Kendi alanlarımızda o kadar boşluk varken 3 yıl 5 yıl 10 yıldır rehabilitasyonlarda işçi haklarindan bile mahrum çalışıyoruz. Dershane ve ücretlilere tanınan haklardan bizde faydalanmak istiyoruz ne olur sesimizi duyun. "

Yorumlar