Bayramda gezilecek en güzel yerler - Ramazan Bayramı tatil önerileri

Bayramda gezilecek en güzel yerler insanlar tarafından bayram öncesinde araştırılıyor. Bizlerde bu haberimizde sizler için Ramazan Bayramı tatil önerileri ile ilgili detaylı bir derleme yaptık.

Ramazan Bayramı'nın gelmesiyle beraber insanlar bu kısa süreli tatili güzel bir şekilde değerlendirmek istiyor. Bazı insanlar şehir dışında tatil planı yaparken, bazı insanlarda yaşadığı şehirde zaman geçirebileceği, kafa dağıtabileceği planlar yapıyor. Bu sebeple bayramda gezilecek en güzel yerler aratması internette vatandaşlar tarafından sıkça yapılıyor. Bayramda evde oturmak istemeyen, tatil planı yapan insanlar için tatil yapılabilecek en güzel yerleri sizler için derledik. Ramazan Bayram tatil önerileri ile ilgili detaylı tüm bilgileri haberimizin devamında bulabilirsiniz.

BAYRAMDA GEZİLECEK EN GÜZEL YERLER

Bayram tatilini güzel değerlendirmek değerlendirmek isteyen vatandaşlar şimdiden bayram planları yapmaya başladı. Bayramda gezilecek en güzel yerler insanlar tarafından araştırılıyor. Bizlerde bu haberimizde bayramda gezilebilecek en güzel yerleri sizler için derledik.

Bozcaada

Ege kıyılarından devam etmek isterseniz, Eyvah Eyvah filminin çekildiği Geyikli’ye de bir uğrayın derim. Geyikli’nin uzun sahilleri ve doğayla iç içe atmosferi dinlenmek isteyen ruhlara iyi gelecektir. Ezine’deki Truva Antik Kenti’ni gezebilir ve tabi ki Ezine’nin mis gibi süt kokulu beyaz peynirlerinden alabilirsiniz. Denize girmek için feribotla Bozcaada sahillerine de geçebilirsiniz.

Durusu Gölü

İstanbul’un kuzey-batısında, kente yaklaşık 40–50 km. uzaklıktadır. Sazlıklarda yuva yapan karabataklara, yaban ördeklerine ve pelikanlara rastlayabilirsiniz. Durusu Gölü'ne gitmişken, yine aynı isimli Durusu Köyü'nü de gezmenizi tavsiye ederiz.



Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu, Sarıyer'de, Belgrad Ormanı'nın güneydoğusunda, 345 hektarlık alana kurulmuştur. Arboretumda 1500'ü aşkın bitki türü vardır. Arboretum'un doğa güzelliği, farklı bitki türleri ve gölü sizi mest edecektir.

Çilingöz

Çatalca'nın içinde, yaklaşık 1 - 1,5 saatlik uzaklıkta olan, mükemmel bir denizin bulunduğu ve havasının çok temiz olduğu bir kamp alanıdır. Denize girip, doğayla haşır neşir olabilirsiniz.

Aydos Tepesi

Kartal, Pendik, Sultanbeyli ve Sancaktepe ilçelerinde bulunan Aydos Tepesi 537 metrelik tepe yüksekliği ile İstanbul'un en yüksek tepesidir. Ayrıca, İstanbul'un en güzel ormanlarındandır. Böylesi güzel bir atmosferde piknik yapabilir, kuş cıvıltılarıyla birlikte kafanızı dinleyebilirsiniz.

Baltalimanı Japon Bahçesi

Japon bahçesi, adından da anlaşılacağı gibi Baltalimanı, Sarıyer'dedir. Türk ve Japon halklarının kardeşlik duygularını pekiştirmesi, her iki ulusun kültürel iletişimi gerçekleştirmesi ve birbirlerini daha iyi tanıyabilmeleri adına planlanmıştır.



Aynalıkavak Kasrı

Aynalıkavak kasrı, İstanbul'un Hasköy, Beyoğlu kıyısında bulunur. Bahçesi özellikle ilkbaharda muhteşemdir. Alt katında, klasik türk müziği aletlerinin sergisi yapılır. Doğayı, tarihi ve yeşillikler içinde kahvaltı yapmayı sevenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerin başında gelir.

Ayvat Bendi

Göktürk - Kemerburgaz - Bahçeköy yolu üzerinde bulunmaktadır. İstanbul'un içinde fakat tüm karmaşadan uzak bu yeşil alan, sizi saatlerce dinlendirecek. Bisiklet parkurunda bisiklet sürebilir, piknik yapabilirsiniz.

RAMAZAN BAYRAMI TATİL ÖNERİLERİ

Marmara Adası

Türkiye’nin Gökçeada’dan sonra ikinci en büyük adası Marmara, aileyle yapılan tatillerde sık sık tercih edilen yerlerden. Marmara Adası’na düzenli olarak deniz seferleri düzenleniyor. İstanbul, Tekirdağ, Erdek ve Silivri’den yaz boyunca sık sık gemi kalkıyor. Konaklama için birçok otel ve daha ekonomik pansiyon seçenekleri mevcut. Gitmişken mutlaka adaya özgü bir lezzet olan peynirli patlıcan yemeğinin tadına bakın.

Erdek

Ailece çıkılan tatillerin en ideal adreslerinden biri olan Erdek, Bandırma’ya 40 dakika mesafede. Marmara Bölgesi’nden çok fazla uzaklaşmayı düşünmeyen ve ekonomik tatil arayışında olanlar için önerebiliriz. Burada konaklama için otel ya da pansiyon seçenekleri bulabilirsiniz. Sahile birçok kıyısı olan Erdek’te denize girebileceğiniz güzel plajlar var. Biraz daha sakin ve doğayla iç içe bir plaj ortamı isterim derseniz, 15-20 dakika mesafedeki Ocaklar Köyü’nü veya Ocaklar’dan hemen sonra gelen Narlı Köyü’nü tercih edebilirsiniz.

Cunda Adası

Ayvalık adalarından Cunda, benim gibi ruhu Egeli olanlar için harika bir adres. Taş evleri, dar sokakları, tarihi dokusu, damla sakızı aromalı lezzetleriyle mutlaka görülmesi gereken bir yer. Deniz kenarında uzun saatler geçirmek istiyorsanız, gündüzleri plaja gidip, akşamlarınızı Cunda’da geçirebilirsiniz.

Kalem Adası

İzmir’in Dikili ilçesinde, Bademli Köyü’ne bağlı bir adacık Kalem Adası. Adada hizmet veren yalnızca bir konaklama tesisi var. Doğası, muhteşem bitki örtüsü, masmavi denizi ve tarihi dokusuyla görenleri kendine aşık ediyor. Gitmek isterseniz önceden rezervasyon şart. Özel bir tatil planlamak isteyenlere önerilir.

Side

Tatilden beklentisi doğa, deniz ve tarihi bir yolculuk olanlar Side’yi çok sevecektir eminim. Hem çok güzel bir denizi ve uzun plajları hem de tamamını gezmesi uzun saatlerinizi alacak bir antik kenti var. Antalya’nın minik şirin bir beldesi olan Side’de çok fazla konaklama seçeneği var. Bütçenize göre turistik lüks otelleri, ya da butik otel veya pansiyonları tercih edebilirsiniz.

Kaş

Caretta caretta’ların yuvası, Akdeniz’in en mükemmel kıyılarından Kaş, son zamanlarda gitgide popüleritesini arttırarak tam bir tatil cenneti haline geldi. Deniz mahsüllerine meraklıysanız burada mavi yengeçin tadına bakabilirsiniz. Gitmişken Kekova’daki Simena Atnik Kenti’ni gezmeyi de unutmayın.

Yorumlar