ÖSYM Başkanı'ndan flaş YKS açıklaması geldi

ÖSYM Başkanı Özer:"ÖSYM'nin tarihinde şu ana kadar gerçekleştirdiği en büyük sınav organizasyonu YKS'nin iki oturumu da sorunsuz şekilde tamamlandı."

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Yükseköğretim  Kurumları Sınavı'nın (YKS) lojistik olarak ÖSYM tarihinde bir hafta sonunda  gerçekleştirdiği en büyük sınav organizasyonu olduğunu belirterek, "Her iki  oturum da tüm sınav merkezlerimizde sorunsuz bir şekilde tamamlandı." dedi. 

Özer, yaptığı açıklamada, YKS'nin birinci oturumu olan  Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) dün, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik  Testleri'nin (AYT) ise bugün tamamlandığını ifade etti.

HAYIRLI OLSUN

TYT oturumuna 2 milyon 381 bin 784 adayın, bugünkü AYT oturumuna ise 2  milyon 19 bin 853 adayın başvurduğuna işaret eden Özer, "Bu sınav, şu ana kadar  lojistik olarak ÖSYM’nin tarihinde bir hafta sonunda gerçekleştirdiği en büyük  sınav organizasyonuydu. Her iki oturum da tüm sınav merkezlerimizde sorunsuz bir  şekilde tamamlandı. Böyle bir sınavı tüm paydaşlarımızla birlikte başarılı bir  şekilde tamamlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sınav sonuçlarının tüm  öğrencilerimize ve değerli ailelerine hayırlı olmasını diliyorum."  değerlendirmesinde bulundu.

Bugün öğleden sonra yapılacak Yabancı Dil Testi'ne (YDT) 131 bin 453  adayın katılacağını belirten Özer, adaylara başarılar diledi.

Özer, "Sınavın en büyük katılımlı iki oturumunun huzur ortamında ve  sorunsuz olarak tamamlanmasında desteklerinden dolayı İçişleri Bakanımıza, Milli  Eğitim Bakanımıza, YÖK Başkanımıza, Emniyet Genel Müdürümüze, Jandarma Genel  Komutanımıza, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanımıza, valilerimize,  kaymakamlarımıza, rektörlerimize, sınav koordinatörlerimize ve sınavda görev alan  tüm sınav görevlilerimize en içten şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

ÖSYM Başkanı Özer, "YKS'nin tüm oturumlarının soru kitapçıklarını ve  cevap anahtarlarının bu akşam ÖSYM web sitesinden yayımlanacağını" sözlerine  ekledi.

YKS

Yorumlar