Ödev yüzünden babası tarafından demir sopayla öldürülen Mertcan yürekleri dağladı

Geçtiğimiz gün 18 milyon öğrenci karne heyecanı yaşarken, Hatay'da ödev yüzünden babası tarafından demir sopayla öldürülen Mertcan'ın sınıfında acı bir burukluk vardı.

Geçen haftalarda gaddar babası tarafından işkenceye maruz kalmış Mertcan, üç gün boyunca yoğun bakımda kalmış fakat tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Oğlunu 'ödevler' yüzünden elektrik süpürgesinin demir borusu ile acımasızca döven babanın öne sürdüğü ölüm nedeni kan dondurdu: "Yüksekten düştü"

Öz oğlunu hiç düşünmeden öldüren gaddar baba tutuklanmasının ardından cezaevine gönderilirken, masum bakışlarıyla yürekleri dağlayan Mertcan defnedildi. Yürütülen soruşturma kapsamında eşinden yaklaşık 1,5 yıl önce boşanan baba Mehmet Y, daha önce oğluna şiddet uyguladığı gerekçesi ile tutuklanmıştı.

18 milyon öğrenci karne heyecanı ile sevinirken, yediği insanlık dışı dayak ile ölüme giden Mertcan'ın okulunda buruk bir sevinç hakimdi. Öğrencilerin arasında eksikliğini hissettiren Mertcan, tüm notlarının Pekiyi olmasına rağmen karne heyecanını yaşayamadı.

Anne Gülisten Özger oğlunun acı ölümü sonrası gaddar baba Mehmet Ali Yılmaz'ın ondan fazla sabıkası bulunduğunu dile getirmişti. Her gün kocasından aynı şekilde dayak yediğini söyleyen anne, bir zamanlar ona kaçarak evlendiğini belirtti.

 

Yorumlar