Nefis yemekler için ipuçları

Yaptığınız yemeklerin daha lezzetli olması için bilmeniz geren ipuçları olabilir.

Nefis yemekler için ipuçları - Sayfa 1
1- Kuru fasülyeyi düdüklü tencerede pişirmeyin, normal tencerede kaynarken üzerindeki köpüğün mutlaka alınması gerekmektedir. Kuru fasulyesiyle ünlü lokantalardaki aşçılar hiç bir zaman kuru fasulyeyi düdüklü tencerede yapmazlar. Tencerede kaynarken pişene kadar, kevgirle sık sık üzerinde biriken köpüğü alırlar ki üzerindeki gazı çıksın.
1 10
Nefis yemekler için ipuçları - Sayfa 2
2- Pirinç pilavını yaparken, pirinci en az 5 defa yıkamanız gerekmektedir. Ayrıca bire iki oranında sıcak su eklemelisiniz. Yani iki bardak pirince 4 bardak su koyabilirsiniz. Pilav yaparken ise pirinçlerin dibe çökmesini engellemek için, bir çay kaşığı kadar limon suyu ekleyebilirsiniz.
2 10
Nefis yemekler için ipuçları - Sayfa 3
3- Hangi yemek olursa olsun, yemeğin demlenmesi ve lezzetini alması için muhakkak kısık ateş ile pişirmelisiniz. Pişirirken tencerelerde mutlaka kapak kullanmalısınız.
3 10
Nefis yemekler için ipuçları - Sayfa 4
4- Sütün kesilmemesi için sütü kaynatırken içine bir tutam karbonat ekleyin
4 10