Mide yanması bu bitkilerle son bulacak - Mide yanmasına ne iyi gelir?

Mide yanması birçok kişinin sorunu haline geldi. Mide yanması için evde uygulayabileceğiniz doğal çözümler ve tedaviler Ajanshaber.com'da.

Günümüzde doğal olmayan sebze ve meyveler birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Özellikle mide de birçok rahatsızlığa yol açan gıdalar için doğal ve rahatlatıcı bitkiler öneriliyor. Kimi zaman reflü kimi zaman da gastrit olarak günlük hayatı olumsuz etkileyen mide rahatsızlıklarında ortak nokta ise yanma hissi oluyor. Mide de oluşan yaralardan ötürü de yaşanan yanma hissi ileri de yaşanabilecek farklı hastalıklara da zemin oluşturuyor. Bu his mide asidinin fazla salgılanması ile oluşuyor. Sindirimi zor olan yiyeceklerde mide asidi daha çok salgılanıyor ve yanmaya neden oluyor. Fakat yanma sadece bu asitten dolayı değil eğer mide de yara varsa da oluşabiliyor. Yemek yedikten sonra daha çok kendini hissettiren mide yanması nedenleri arasında çok fazla yemek yemek, stres ve bakteriler de gösteriliyor. Uzmanlar bu hissin uzun süre devam etmesi halinde doktora gözükülmesini öneriyor. Acil durumlarda ise doğal yöntemlerle kısmende olsa mide yanması gideriliyor ve rahatlama sağlanıyor. Mide yanması için doğal çözümler Ajanshaber.com

MİDE YANMASI TEK BİR SEBEBE BAĞLI OLMAYABİLİR

Birçok sebepten ötürü yaşanabilecek olan mide yanması en çok yağlı yiyeceklerden sonra ortaya çıkıyor.  Fakat gün içerisinde aşırı sigara, alkol, kafein, gazlı içecekler ve asidik yiyeceklerin tüketilmesi ile de yaşanıyor. Yemek yerken mideye aşırı derece de yüklenmek, fazla yemek, ayaküstü ve acele tüketmek de midenin olağan düzeninin bozmaktadır. Küçük lokmalar halinde az az ve sık sık yemek hem mide yanmalarını önleyecek hem de kilo alımlarına engel olacaktır. Birçok kişi yanma hissinin en çok aşırı yağlı yiyecekler, baharatlılar, sarımsak, soğan, greyfurt, portakal gibi yiyecekleri tükettikten sonra yaşadığını belirtmiştir. Zamanla yanma hissi mide de yaraya neden olur önlem alınmadığı takdirde ise bu yaraların kansere kadar gidebildiği belirtiliyor. Eğer tükettiğiniz besinlere dikkat ediyor yine de yanma hissini çok sık yaşıyorsanız uzmanlar kesin çözüm için doktora başvurulması gerektiğini belirtiyor. 

MİDE YANMASI İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER UYGULAYABİLİRSİNİZ

Mide yanması için doğal çözümler denildiğinde ilk akla ekmek içi geliyor. Bunun yanı sıra kolay bulunan ve tüketilebilen bal, badem, soda, yoğurt, zencefil, rezene gibi birçok şey de midenizi kısa süre rahatlatabilir. 

Badem; genellikle yemeklerden önce bir avuç tüketilmesi tavsiye edilen badem yanma hissi oluştuğunda yemeklerden sonra da tüketilebiliyor. Badem içerdiği e vitamini ve sağlıklı yağlardan ötürü mide dostudur.

Zencefil; bir bardak su da kaynatıldıktan sonra ılık olarak tüketilmesi tavsiye edilen zencefilin içerisine bal ve limon da katabilirsiniz.

Soda; içerdiği asitlerden ötürü daha çok rahatsızlık vereceği düşünülse de soda mide dostudur ve hazmı kolaylaştırır. 

Yoğurt; sindirim sistemi için oldukça faydalı olduğu bilinen yoğurt sadece yanmaları değil ağrıları da azaltmaktadır. Bu yüzden yemeklerden sonra tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Yorumlar