MHP, Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu

MHP, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye yönelik ithamları ve hakaret ettiği iddiasıyla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu.

MHP’nin kurumsal kimliğine hakaret nedeniyle MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı'na Meral Akşener hakkında suç duyusunda bulunuldu.

MHP GENEL SEKRETERLİĞİ AÇIKLAMASI;

"Kamuoyunca da bilindiği üzere 7 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşen 27. Dönem Milletvekilleri Yemin Töreni esnasında İYİ Parti listelerinden seçilmiş bulunan bazı milletvekilleri, yemin görevini ifa etmeleri sonrasında MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin elini öpmüş ve bu durum basın yayın organlarında yoğun bir gündem teşkil edecek şekilde haber ve değerlendirme konusu yapılmıştır.

Basın yayın organlarında yer alan haber ve değerlendirmeler sonrasında, kamuoyuna aksettiği şekliyle, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in bu durumdan fazlasıyla rahatsızlık duyduğu ve de parti kurmaylarına “Ben siyasi nezaketi iyi bilirim. Ancak bu yapılan siyasi nezaket değildir. Partimize; FETÖ’cü, ipsiz sapsız diyen ve hatta genel başkanın namusuna kadar laf edenlere böyle hürmet göstermek siyasi nezaket değildir” ifadeleriyle tepki gösterdiği ve MHP liderinin elini öpenlerin partiyi terk etmesini istediği öğrenilmiştir. Nitekim Akşener’in açıklamaları ve tepkisi de birçok basın yayın organında yer almıştır.

Akşener, bu ifadeleriyle muhterem genel başkanımıza açık bir şekilde hakaret etmiş ve kendisi hakkında 2015 yılında ortaya atılan ‘kaseti var’ iddialarına atfen, genel başkanımızı ‘namusuna kadar laf etmekle’ itham etmiştir.

Oysa ki, MHP’nin Sayın Genel Başkanı bugüne kadar hiçbir zeminde siyasi değerlendirmeler ve eleştiriler dışında Akşener’in namusu hakkında menfi bir değerlendirmede bulunmamış ve böyle bir ifade kullanmamıştır. Dilekçemiz içeriğinde anlatılan olaylar zinciri bu durumu daha da net bir şekilde ortaya koyacaktır.

Yorumlar