Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi

Meteoroloji Doğu Karadeniz kıyıları ve Ordu çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevreleri için yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ve Ordu çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞINDA ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzey ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, güney ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece, doğu kesimlerde ise 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 

Ankara: Az bulutlu ve açık 32 

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 31 

İzmir: Az bulutlu ve açık 37 

Bursa: Parçalı ve az bulutlu 33 

Adana: Az bulutlu ve açık 33 

Antalya: Az bulutlu ve açık 42 

Samsun: Parçalı bulutlu 27 

Trabzon: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 25 

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 32 

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 42 

Yorumlar