Mehmetçik Kandil'in kapısına dayandı, teröristlerin kaçacak yeri kalmadı!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörü bitirmeye yönelik sınır ötesi harekatı devam ediyor. Kuzey Irak'ta 22 kilometrelik alanı kontrol altına alan Mehmetçk, Kandil kapılarına dayandı.

TSK'nın terörün kökünü kazıyacak kararlı hamleleri devam ediyor. Gerek yurt içi, gerek yurt dışında operasyonlarını sürdüren Mehmetçik, Kuzey Irak'ta tarih yazıyor.

TSK girilmez denilen ve PKK'nın kalbi olan Kandil'in kapılarına kadar geldi...

22 KİLOMETRELİK ALAN KONTROL ALTINDA
TSK, kuzey Irak'taki Hakurk, Bermize, Kalereş ve Sidekan’ı için alan Bradost bölgesinde kontrolü tamamen sağladı. Kuzey Irak’ta TSK, 22 kilometre derinliğe ulaştı.

Türk askerinin, Kandil’e açılan bölge olarak bilinen Barazgir Vadisi’ne de giriş yaptığı öğrenildi.

MEHMETÇİK KANDİL'İN KAPILARINDA
Bradost-Sidekan bölgesinde operasyonlar yoğunlaşıran TSK, terör örgütünün üssü Kandil’in en kritik kapısı ve geçiş noktası olan Barazgir Vadisi’ne dayandı. Alanı ele geçirerek terörden temizleyen Türk ordusu Barazgir'de kamplaştı.

Ramazan ayında oruç tutmaktan vazgeçmemek pahasına operasyonlarını sürdüren Mehmetçik, Barazgir köyünde iftar yaptı.

KRİTİK BÖLGE
Barazgir Vadisi PKK açısından büyük öneme sahip. Bradost bölgesi Türkiye’ye geçişlerde kullanılırken, Barazgir Vadisi ise Kandil’den Sincar-Suriye’nin kuzeyine geçişlerde üs olarak kullanılıyor. Bölgenin ele geçirilmesiyle PKK terör örgütünün kuzey yönlü hareketinin büyük ölçüde engellenmesi planlanıyor.

Kandil operasyonuna ciddi katkı vermesi planlanan ve bu konuda 4 görüşme gerçekleştirilen İran Genelkurmay Başkanlığı’nın, Kandil’in İran sınır hattı içinde yer alan köyleri önümüzdeki salı gününe kadar boşaltacağı öğrenildi.

Yorumlar