Marmaray'dan sonra "Gaziray" geliyor

İstanbul'da Marmaray, Ankara'da Başkentray, İzmir'de Egeray projelerinin ardından bir mega proje de Gaziantep'te hayata geçiyor.

Türkiye'nin dört bir yanında hayata geçirilen ulaştırma projeleri göz kamaştırırken, bu projelere yenileri eklenmeye devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde hayata geçecek olan Gaziray için de çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Metro standardında kent içi toplu taşımacılık sistemi olan GAZİRAY, yolcu talebinin her geçen gün arttığı iki sanayi bölgesi Başpınar ile Mustafa Yavuz arasında, 25 km uzunluğunda 17 istasyonla hizmet verecek.

11 MART'TA İHALE YAPILACAK

Küçük sanayi sitesi ile organize sanayi sitesini birbirine bağlayan güzergah üzerinde yeni stadyum, otogar ve yeni yerleşim alanları bulunacak. Klima ve güvenlik sistemi başta olmak üzere, her türlü konfora sahip banliyö dizilerinin hizmet vereceği proje, nüfusu 2 milyona ulaşan Gaziantep'in kent içi ulaşımına önemli katkı sağlayacak.

Mevcut ve planlanan demiryolu hatlarıyla ve diğer ulaşım modları ile entegre olacak Gaziray'da ilk etapta günde 100 bin kişi taşınması hedefleniyor. Projenin alt ve üst yapı inşaat ihalesi 11 Mart'ta Ankara TCDD Genel Müdürlüğü'nde yapılacak.

2017'DE TAMAMLANACAK

Belediye tarafından işletilecek olan hattın 2017 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. Nüfusun yüzde 80'inin merkezde yaşadığı Gaziantep'in kent içi ulaşım sorununa çağdaş bir çözüm sunacak Gaziray hayata geçtiğinde kentin yaşanılırlık düzeyi yükseltilecek.

Yorumlar