Konut satışında rekor bekleniyor!

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Maya, "2015'te geçen yıla göre konut satışlarında yaklaşık yüzde 12'lik büyüme bekliyoruz" dedi.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, yıl sonu itibariyle 1 milyon 250 bin ile 1 milyon 300 bin arasında konut satışı gerçekleşeceğini belirterek, "2015'te geçen yıla göre konut satışlarında yaklaşık yüzde 12'lik büyüme bekliyoruz" dedi.

Maya, gayrimenkul sektörüne ilişkin yaptığı yıl sonu değerlendirmesinde, aylık 0,85 düzeyinde konut kredisi faiz oranı ve 86 bin adet satışla 2015 yılına başlayan konut sektörünün 1,10 faiz oranı ve 130 binler düzeyindeki satışla yılı kapatacağını söyledi.

Türkiye'nin 2015 yılını 2 seçimle ve sınırlarında yaşanan karmaşıklıkla geçirdiğini dile getiren Maya, bu ve benzeri sıkıntıların gayrimenkul sektörüne de yansıdığını aktardı.

Maya, konut satış istatistiklerinden yola çıkıldığında mayıs ayı sonuna kadar her şeyin seçim öncesi dönemde tamamlanma isteğiyle birlikte rakamların normal seyrettiğini, hatta satışların 2014 yılına göre yüzde 21 arttığını anımsatarak, haziran ayı ile birlikte gerek seçim dönemi gerek mevsimsel etkilerle satış adetlerinde daralma yaşandığını, ekim ayı sonunda ise bir önceki döneme göre satışlarda yüzde 12'lik artış görüldüğünü bildirdi.

Kasım ayında yapılan seçim sonrasında ertelenen alımların ve yıl sonu satış kampanyalarının artmasıyla biraz daha hareketlenen bir piyasa görüldüğünü belirten Maya, yıl sonu bu gelişmeler altında 1 milyon 250 bin ile 1 milyon 300 bin arasında satış beklendiğini aktardı.

Maya, "2015'te geçen yıla göre konut satışlarında yaklaşık yüzde 12'lik büyüme bekliyoruz" dedi.

Yorumlar