Kolay doğum için kolay ipuçları!

Birçok anneyi daha hamileliğin başında hem bir heyecan, hem de bir korku duygusu sarar. Doğumdan korkan anne adayları için bazı ipuçlarını bu yazımızda toparladık.

Birçok hamile anne adayı; heyecanla çocuğunu kucağına almayı beklerken bir tarafdan da doğumun nasıl geçeceği konusunda endişe içinde olurlar. Zaten doğum süreci bu yüzden keyifli bekleyişlerim, hem de içden içe bir korku pisikolojisinin bulunduğu bir süreçtir. Uzmanlar, anne olmayı bekleyen hamile adaylara bu nedenle birçok öneride bulunuyor. İşte o önerilerden bazıları;
  Özellikle ağrılarınız başladıkdan sonra sıvı gıdaları tercih edin. Katı gıdalardan uzak durun. Hastaneye gitmeden önce ılık bir duş almaya çalışın. Korkmamaya çalışın. Korku sizi daha zor bir pisikolojinin içine itecektir. Özellikle iki sancı arasında derin derin nefes alın ve bebeğinizde bir bağ kurmaya çalışın. 
  Gereksiz yere ıkınmayın. Gereksiz ıkınmalar size zarar verecektir. Sürekli derin derin nefes alın. Doğunm sancısı arttığında ağzınızı kapatın ve ellerinizle destek alarak tüm gücünüzle aşağıya doğru ıkının. Bebeğinizin kafasını görünceye kadar ıkınmayı kesmeyin. Bebeğiniz doğdukdan sonra plesantanın sizden ayrılması gerekiyor. Bu safhada fazla ağrı hissetmezsiniz. Karnınıza uygulanacak hafif masajlar işinizi daha çok kolaylaştıracak. Derin derin nefes almaya devam edin. Sadece yarım saat içinde bebeğin eşi ayrılacaktır. Bu şekilde doğumu tamamlamış oluyorsunuz. Tüm bu işlemlerden sonra rahminiz eski haline dönmek için kasılacaktır. Bundan dolayı karın bölgesinde yine bir miktar ağrı hissedebilirsiniz.   Bu sizi korkutmasın. Yine karın bölgesine yapılacak hafif masaj sizi rahatlatmaya yetecektir. Doğumdan sonraki ilk yarım saat bebeğinizi emzirmeye başlayın. Bu hem doğum kanamalarınız azaltır, hem de sevgili bebeğinizde aranızdaki bağın kurulmasını hızlandırır. 

Korkmayın. Doğumun düşündüğünüzden daha kolay olduğunu sakın unutmayın!

Yorumlar