Kılıçdaroğlu ve Akşener'den ittifak kararı

İyi Parti ve CHP Genel Başkanları'nın görüşeceği bugün belirtilmişti. İyi parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saat 20.00'de CHP Genel Merkezi'nde görüştü. İki parti anlaştığını duyurdu.

İyi Parti ve CHP Genel Başkanları'nın görüşeceği bugün belirtilmişti. İyi parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saat 20.00'de CHP Genel Merkezi'nde görüştü. Yerel seçimler ittifakı doğrultusunda görüşmeler yapıldı. İki parti anlaştığını duyurdu.

CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmeleri sonuçlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partileri ittifak konusunda anlaştı. İttifak görüşmeleri sırasında önce, İYİ Partili Koray Aydın ve Cihan Paçacı CHP Genel Merkezi’ni ziyaret ettiler. Sonrasında, bir görüşme CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun’nun bulunduğu toplu bir grup ile İYİ Parti’de gerçekleşti. Önceki ziyaretlerin ardından, Kılıçdaroğlu ive Akşener CHP Genel Merkezi’nde yarım saat süren bir görüşme yaptı. 

İki lider ittifakı yaptıklarını duyurdu

İYİ Parti, işbirliği ile güç birliği yapmak için anlaştıklarını belirtip ittifak için anlaştıklatını kamuoyuna bildirdi. İttifat sonrası konuşan Meral Akşener; "İşbirliği ve güç birliği yapmak üzere İYİ Parti ve CHP heyetleri anlaştılar. Ülkemize hayırlar uğurlar getirsin inşallah. Ülkemizdeki bu umutsuz havanın dağılmasına sebep olur inşallah. Hayırlı bir başlangıcı yaptığımızı düşünüyoruz. Aday olacak olmuş olan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

CHP ise demokrasiyi yerel yönetimden başlayıp güçlendireceğini ifade ederek ittifakı duyurdu. Kılıçdaroğlu ittifak sonrası konuşmasında, "Arkadaşlar yoğun bir mesai harcadılar. İşbirliği yapmanın zorluklarını tahmin edersiniz ama bizim gündemimizde her zaman olduğu gibi yine Türkiye var. Türkiye’nin demokrasisi var. İnsanların bizden beklentileri var. Türkiye’nin çağdaş uygarlığı yakalaması lazım. Özel kişisel angajmanlara girmeden Türkiye’yi düşünerek vatandaşlarımızı düşünerek onların umutlarını büyüterek yolumuza devam ettik. Güzel bir çalışma oldu. Yerel seçimler bizim için çok önemli, Türkiye için çok önemli. Bir kış ortamındayız. Bir kış ortamındayız. İnşallah baharda Türkiye’de baharı yakalayacak. Huzur içinde umut içinde güzel bir Türkiye’yi yerel yönetimlerden başlayarak demokrasiyi güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Güzel şeyler olacak demiştik. Biz kendimizi Türkiye’ye adamış olan iki genel başkanız. Bireysel hiçbir beklentimiz çıkarımız yok. Bütün mesele çocuklarımız daha güzel bir Türkiye’de yaşasınlar. Daha güzel okullara gitsinler. İşsizliğin olmadığı yoksulluğun olmadığı bir Türkiye yerelden başlayarak inşa etmek istiyoruz. " dedi.

Yöneltilen ittifakın hangi çerçevede yer aldığı konusundaki sorular ise yanıtlanmadı.

Yorumlar