İsveç, darbe girişiminden sonra kaçan FETÖ'cülere oturma ve çalışma izni verdi

İsveç yerel televizyonunun yayınladığı habere göre, 15 Temmuzda darbe yapmaya teşebbüs eden ardından Türkiye'den kaçan FETÖ'cülere çalışma ve oturma izni verildiği kaydedildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından hızlıca yurtdışına kaçan yüzlerce FETÖ'cünün uğrak noktasından biri de İsveç oldu. İsveç Göçmen Dairesi'ne müracat eden FETÖ üyelerine oturma ve çalışma izni verildi.

İsveç yerel medyasında yayınlanan haber doğrultusunda, darbe girişiminin ardından İsveç'te soluğu alan FETÖ'cülerin İsveç Göçmen Dairesi'ne sığınmacı olarak başvurduğu gözlemlendi. İGD, sığınma başvurularını geri çevirmeyerek terör örgütüne bağlı olan yüzlerce kişiye oturma ve çalışma izni verdi. Ayrıca haberde, çalışma izni verilen kişilerin Türkiye'de devamı süren FETÖ davaları ile bağlantısı olduğu da eklendi.

5 YIL SONRA İSVEÇ VATANDAŞI OLACAKLAR
Haberin devamında, İsveç'e kaçış yapan FETÖ'cülerin 2015 yılında 253, 2016 yılında ise bayaa bir artış yaşanarak 738'e çıktığı bildirildi. 2017 yılında sayılar 872'yi gösterirken, 2018'de İsveç'e sığınan FETÖ'cülerin sayısı 493 olarak kaydedildi. Kanunlar kapsamında, devamlı olarak çalışan kişiler 5 yıl son İsveç vatandaşı olabilecek.

Yorumlar