İstanbul'da kar yağışının tarihi belli oldu!

Yeni yıl, 2019'da İstanbul'da ikamet edenler soğuk hava dalgasının esiri olacak. Kar yağışının ve soğuğun çok fazla etkilemesi 3 ve 4 Ocak'ta bekleniyor.

Yeni yıl, 2019'da İstanbul'da ikamet edenler soğuk hava dalgasının esiri olacak. Kar yağışının ve soğuğun çok fazla etkilemesi 3 ve 4 Ocak'ta bekleniyor.

Küresel tahmin sistemlerine göre 2019'un ilk haftaları soğuk ve karla yüzleşecek. Soğuk hava dalgası İstanbul'u etkisi altına alacak. Uzmanların kar yağışının olacağı tarihi ise 3-4 Ocak olarak açıkladı. 2019 yılının ilk haftalarından itibaren Türkiye soğuk havanın etkisi altına girecek. Geçen yıla göre soğuğun etkilerini daha çok hissettiğimiz bu yılda doğu bölgeleri kar ile mücadelesine devam ederken iç ve batı kesimlerede de kar yağışı görülmeye başladı. Küresel tahmin sistemlerinin verilerine göre 2019’un ilk günlerinde sert bir hava dalgası yurdu etkisi altına alacak.

İstanbul'da kar 3-4 Ocak'ta ektili olacak

2019 yılının ilk haftasında karın yurdu etkileyeceği söyleniyor. 3-4 Ocak’ta giriş yapacak olan karlı hava dalgası  ciddi ve yoğun şekilde etkisini gösterecek.

Marmara'da hava durumu

Marmara Bölgesi'nde yağışların Tekirdağ, Yalova, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasının beklendiği iletildi.

Bölgede sıcaklık 1 ile 3 derece azalacak

Meteoroloji tarafından bölgede hava sıcaklığının 1 ila 3 derece azalacağı iletildi. Yağışın Tekirdağ, Yalova, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde yağmur olarak ve diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiği iletildi.

 

 

 

Yorumlar