İstanbul'a 1,5 milyon metrekarelik dev park!

Kayabaşı'na değer katacak proje ile burada yaşayan insanlarımız yeşil alanla daha çok buluşacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Kayabaşı'na değer katacak proje ile burada yaşayan insanlarımız yeşil alanla daha çok buluşacak" dedi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan yaptığı açıklamada, TOKİ'nin İstanbul Kayabaşı'nda yapacağı "1,5 milyon metrekarelik Park Alanına Ait Uygulama Projeleri'nin, "İnşaat Sonrası Danışmanlık Hizmet Alımı İşi" için ön yeterlilik ihalesinin yapıldığını söyledi.

İstanbul'un 1,5 milyon metrekare büyüklüğünde bir yeşil alana kavuşacağını belirten Ergün Turan, Kayabaşı vadisinde oluşturulacak yeşil alanın 5,5 kilometre uzunluğunda olacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Kayabaşı merkezinden Fenertepe'ye doğru uzanacak sahada; koru alanları, parklar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanları ile vatandaşların birincil ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal tesisler olacak. Kayabaşı'na değer katacak proje ile burada yaşayan insanlarımız yeşil alanla daha çok buluşacak."

Yatay mimari, bol yeşil ve şehircilik sosyal dokusu olan kentler inşa ettiklerini vurgulayan Turan, "Geleneksel semt kültürünün gelişimine zemin hazırlayan mahalle konsepti ve mutlak kalite prensibini tüm projelerimizde hayata geçiriyoruz. Farklı ekonomik katmanlardaki insanları bir araya getiriyoruz" diye konuştu.

PROJEDE 3 ANA MEYDAN

TOKİ'nin Kayabaşı'da yapacağı dev park, üç ana meydan ve bu meydanları destekleyen alt meydanlardan oluşuyor. Projede ayrıca, tarım alanlarının izlerini taşıyan meyve bahçeleri ile ağaçlar da tasarlandı. Parkta, İstanbul'un tarihi ile özdeşmiş bitkilere de yer verilecek.

Projenin, "İnşaat Öncesi, İnşaat Aşaması ve İnşaat Sonrası Danışmanlık Hizmet Alımı İşi (ön yeterlik)" ihalesinin ilk oturumu da gerçekleştirildi. İhaleye 18 firma katılırken, TOKİ Başkanı Ergün Turan, tekliflerin değerlendirildiğini belirtti.

Yorumlar