İstanbul Boğazı Çift Yönlü Kapatıldı

Fırtına sebebiyle İstanbul Boğazı’nda ki gemi trafiği çift yönlü olarak kapatıldı. Rüzgarın hızının gecenin ilerleyen saatlerinde daha da artacağı tahmini, kararda etkili oldu.

Fırtına sebebiyle İstanbul Boğazı’nda ki gemi trafiği çift yönlü olarak kapatıldı. Rüzgarın hıznın gecenin ilerleyen saatlerinde daha da artacağı tahmini, kararda etkili oldu.

Meteorolojiden Uyarı; Sağanak ve fırtına geliyor, Kar yağışı gidiyor

Meteorolojiden yapılan İstanbul ve Yalova şehirleri için kuvvetli fırtına tahmininin arkasından, birkaç saat önce İstanbul Boğazı’nda rüzgar şiddetini arttırmaya başladı. Bu sebeple boğazda ki gemi trafiğinin çift yönlü olarak askıya alınması kararı çıktı. Boğaz’ dan geçiş yapmak isteyen gemiler Marmara Denizi’nda Zeytinburnu, Karadeniz’ de ise Kumköy açıklarında demirledi.

Hali hazırda Boğaz’ da bulunan çeşitli boylardaki tekneler ise oluşan dalgalar nedeniyle batma tehlikesi altında. Arnavutköy açıklarında sabah saatlerin güçlü rüzgar tkisiyle bir sürat teknesinin de battığı bilgisi geldi.

Birkaç saat önce İstanbul Boğazı’nda ölçülen rüzgar şiddeti saatte 25 Km olarak belirlendi. Gecenin ilerleyen saatlerinde bu şiddetin giderek artacağı tahmini var.

Yorumlar