İsrail, Filistinli yüzlerce kadının üzerine kurşun yağdırdı!

Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü’nde İsrail askerleri çoğu kadın olan yüzlerce insanın üzerine kurşun yağdırdı. Bu olayda 134 Filistinli yaralanırken İsrail’in hedefinde gösterileri başlatan Filistinli kadınlar vardı.

Gazze Şeridi’nin İsrail sınırında 30 Mart’ta başlayan Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü’nün önceki günkü gösterilerinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonuncu 134 Filistinli yaralandı.

YARALANANLARIN ÇOĞU KADIN

Gazze Sağlık Bakanlığı, gösterilerde İsrail askerlerinin göz yaşartıcı bomba ve gerçek mermiler kullandığını, yaralananların çoğunun kadın olduğunu açıkladı. Bakanlık gösterilerde gazetecilerin de yaralandığını duyurdu.

BÜYÜK GERİ DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞÜ KADINLAR TARAFINDAN BAŞLATILDI

Gazze şehrinin doğu kıyısında yapılan gösteriler, 1948 yılında topraklarında zorla sürülen Filistinlilerin topraklarına geri dönmeleri için Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü önce kadınlar tarafından başlatıldı.

Gazze sınırına gelen Filistinli kadınlar ellerinde Filistin bayrakları ve topraklarından sürülen Filistinlilerin geri dönüşü hakkı verilmesini isteyen ve Amerika’nın Filistin planını reddeden pankartlar taşıdı.

Yorumlar