İşe başlarken bu hataları sakın yapmayın!

Stres yok, aşağıdaki tüyoları teker teker takip ederek, iş gününüzde iyi bir izlenim bırakabilirsiniz!

Tabii ki de heyecanlısın… Yavaş yavaş ter de basıyor, işi kıvırıp, kıvıramayacağını düşünüp duruyorsun. Ne giymen gerekiyor, öğle yemeğinde kiminle oturacaksın, bir de hiç arkadaşın yok!
  Kafanda dolaşan, seni yiyip bitiren bu düşünceleri bir kenara bırak çünkü eğer aşağıda yazılanları o ilk hafta yapmazsan inan ofisin şimdiden bir numaralı adamı olacaksın!

  HATA1: KİMSEYE KENDİNİ TANITMADAN DİREK MASASINA OTURMA   Ee, kimseyi tanımadığım için biraz utangaç hissediyor olabilirsin ama ilk izlenim için aslında bu büyük bir fırsat! Tüm yeni çalışma arkadaşlarına ilgi göstermen lazım. Yanlarına git sıcak bir gülümsemeyle kendini tanıt. Bu şekilde onlar da sana karşı daha yardımsever ve sıcak olurlar…  HATA2: HER ŞEYİ BİLMEK ZORUNDAYMIŞSIN GİBİ DAVRANMA   Daha önce hiç yapmadığın bir işi yapacaksın. Bu yüzden henüz hiçbir şey bilmemen çok normal! İlk önce bu beklentiyle ilk güne başla. Yavaş yavaş tüm işe hakim olacaksın zaten. Strese girip de ilk günden komik hatalar yapmaya gerek yok. İlk izlenim olarak “beceriksiz” sıfatını almak istemezsin…    Yapabileceğin en kötü şey bir şeyi bilmeden biliyor gibi davranmadır. Bu şekilde hiçbir zaman öğrenemezsin.    HATA 3: BİLMEDİĞİN ŞEYLERİ BAŞKALARINA SORMAMAK   Kimse ilk iş gününde sürekli soru sorarak itici bir kişiye bürünmek istemez. Ancak konuyu anlamadıysan ya da sisteme aşikar değilsen o zaman en karmaşık sorularını bir seferde belirleyip hepsini bir seferde sorabilirsin. Böylece hem vakitten kazanırsın, hem de kimseyi çok fazla rahatsız etmemiş olursun.    HATA 4: ÖNCEKİ İŞİN HAKKINDA KONUŞMANA GEREK YOK   Yeni erkek arkadaşına, henüz daha çok başındayken, eski ilişkilerini anlatmaya başladın mı? Hiç sanmıyoruz! Bu da onun gibi aslında… sırf konu açmak için kişiler eski işini anlatmaya başlar. Yanlış olan kısım şu ki kimse bir önceki işini dinlemek istemez. Ha, buradan sonra insanların hayal ettiği bir iş yerine gideceksen o ayrı. Ama şu an için bu sadece sıkıcı ve kibirli kaçar. Onun yerine insanların bunu sormasını bekle, kısaca anlat ve bitir… 

HATA 5: HER ŞEYİ YAPARIM MODUNA GEÇME
  Şimdi işe ilk girdin ya her şeye “Tabii, yaparım. Bitmiş bilin!” demeden önce mantıklı olup olmadığını düşün.    Herkes iş yerindekileri etkilemek için ilk haftadan her şeyi halletmek ister ve onca işin altından kalkamaz. Bu da işten çabuk soğumaya, baştan özgüveni kaybetmene yol açar.    Bunun için hedeflerini yapabilecek kapasitene göre değerlerindir. Zaten işi kavradıktan sonra kendini gösterme şansın olacak her konuda daha da hızlanacaksın.


 

Yorumlar