İran Cumhurbaşkanı Ruhani Trump'a gözdağı verdi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran yaptırımlarının ekonomileri üzerinde bir etkisinin olmadığını ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ilk aşaması 7 Ağustos'ta, ikinci aşaması 5 Kasım'da devreye giren ABD'nin İran yaptırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

''HİÇBİR ETKİSİ OLMADI''

İran devlet televizyonunda canlı yayınlanan konuşmasında Ruhani, ABD'nin başlattığı yaptırımların İran ekonomisini etkilemediğini söyledi. ABD'nin daha önce zaten kendilerine bu tarz yaptırımlar uyguladığını hatırlatan ve bu gelişmenin yeni olmadığı dile getiren Ruhani, "Yaptırımların ekonomimiz üzerinde hiçbir etkisi olmadı. ABD elindeki bütün silahları daha önce zaten kullanmıştı. Bize karşı ellerinde yeni bir şey yok" dedi.

DAHA ÖNCE DE AÇIKLAMIŞTI

Ruhani yaptırımların devreye girdiği gün, İran'ın petrolünü satacağını ve ABD tarafından getirilen yaptırımları kıracağını söylemişti.

ABD'NİN İRAN YAPTIRIMLARININ KAPSAMI

ABD, İran yaptırımlarını devreye almış, 50 İran bankası ve 700'den fazla İranlı yaptırım listesine kymuştu. ABD, Türkiye'nin de dahil olduğu 9 ülkeye İran'a yönelik yaptırım paketinde petrol ithalatı konusunda muafiyet tanımış ve bu ülkelere İran'la petrol ticaretlerin en alt seviyeye indirmeleri için 6 ay süre vermişti.

Yorumlar