İlk kez Türkiye'ye bu miktarda uyuşturucu sokulmaya çalışıldı

Edirne sınırında toplamda 1,5 tonluk esrar maddesi Türkiye'ye sokulmaya çalışırken Edirne yakınlarında ele geçirildi. Tır ile sokulmaya çalışılan esrar maddesi yakalandı.

Edirne sınırında toplamda 1,5 tonluk esrar maddesi Türkiye'ye sokulmaya çalışırken Edirne yakınlarında ele geçirildi. Tır ile sokulmaya çalışılan esrar maddesi yakalandı.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri Edirne sınırında uyuşturucu operasyonu yürüttü. Soya fasülyesi sokmak üzere kamufle edilen iki tır ard arda Edirneİpsala Sınır Kapısın'a getirildi. Gümrükten ilk kez en yüksek miktarlı uyuşturucunun Türkiye'ye sokulmaya çalışıldığı bildirildi. Piyasa değeri 40 milyon lira olarak iletildi.

Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından istihbarat ve saha çalışmaları neticesinde aynı firmaya ait soya fasulyesi yüklü iki adet tırın X-ray taramasına girmesi istendi. Kontrollerde yoğunluğun farklı olduğu tespit edilince fiziki arama yapıldı. Narkotik dedektör köpeği de aramaya katıldı. Yasal yük ile aynı olan ve soya fasülyelerinin arasına saklanan çok sayıda uyuşturucu madde bulundu. Uyuşturucu maddeler arasında 10'ar kiloluk toplamda 152 çuval içinde 1 ton 524 kilogram esrar yakalandı.

Piyasa değeri 40 milyon lira

Ticaret Bakanlığı operasyonda ilk kez tek seferde bu kadar miktarda uyuşturucu yakalandığını bildirdi. Esrarın piyasa değerinin yaklaşık değerinin 40 milyon lira olduğu iletildi. Operasyon kapsamında ilk TIR'ın tamamen yasal yükle öncü araç olarak sınır kapısına gönderildiği ve aramalarda sorun çıkmaması üzerine esrar yüklü ikinci TIR'ın birinci tırın ardından gönderildiği ortaya çıktı.

3 kişi gözaltına alındı

Savcılık talimat verdi, kaçakçılığı gerçekleştiren şebekenin İstanbul ve yurtdışındaki diğer bağlantılarının tespiti için kontrollü teslimat kararı alındı. icaret Bakanlığı Komuta Kontrol Merkezi gizli soruşturmanın takibini yaptı. Tır şoförü ve İstanbul'da bulunan iki kişi gözaltına alındı. 

 

Yorumlar