İhmal yüzünden ölen iki kardeşin ailesine beraat!

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde meydana gelen yangında 2 ve 4 yaşlarındaki iki küçük kız kardeş hayata gözlerini yummuştu. Açılan davada tutuksuz yargılanan sanıkların beraatine karar verildi.

İhmal sonucu evde çıkan yangından ötürü 2 ve 4 yaşında olan iki kardeşin ölümüyle ilgili açılan davada tutuksuz yargılanan söz konusu sanıklar Öznur G ve babaanne Satiye K.'nin beraatine karar verildi.

24 Mart 2016 tarihinde İhsangazi ilçesi Çay Mahallesi'nde ikamet eden Öznur ve Davut G. çiftine ait iki katlı evde yangın meydana geldi. Araştırmalar sonucu sobadan çıktığı yangın, evde tek başına bırakılan Eda (2) ve Zeynep (4)'in ölümüne neden oldu. Olayın hemen ardından anneye ve babaanneye çocukları ihmal etmeleri nedeniyle haklarında işlem başlatılmıştı. 

Babaanne Satiye K. ve Öznur G. hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden" olma gerekçesiyle dava açılmıştı.  Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan ikili, karar duruşmasına katılmadı. Heyet, olayda iki zatın bir kusurunun olmadığına hükmetti ve ardından beraat kararını resmi olarak duyurdu.

Yorumlar