Hürkuş-C ilk kez görüntülendi!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Hürkuş-C Yi geliştirilmeye devam ediyor. Savunma özelliğini başarı ile geçen model yakın hava savunması sağlayabilecek.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Hürkuş-C Yi geliştirilmeye devam ediyor. Savunma özelliğini başarı ile geçen model yakın hava savunması sağlayabilecek.

Hürkuş'un silahlı versiyonu olan Hürkuş-C serisi yaklaşık 5 ton ağırlığa sahip ve 1,5 ton faydalı yükü taşıyabilecek şekilde tasarlandı. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir katıldığı bir programda HÜRKUŞ-C'nin görüntülerini ilk kez yayınlandı.

''THK filosunda hizmet vereceği tarih 2024'ün sonu''

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir;"En önemli projeye birinci sırada milli muharip uçağı koyabiliriz. Hem ölçek, hem maliyet, hem teknolojik açıdan gereksinimleri gördüğümüzde. Bu tür projeler çok uzun vadeli projeler. Şimdi burada en büyük unsur kararlılık, süreklilik ve destek. Cumhurbaşkanımızın müthiş bir desteği var. "Savunma sanayii benim şahsi himayem altındadır.''

Bir F-35, F22'nin tarihine baktığımızda yıllar sürdü. Bu uçak ne zaman hizmete girer dediğimizde, F-35 hizmete gireli çok oldu ama hala safha safha çok değişiklikler yapılıyor. Biz 2023'te uçağımızın hazır hale gelmesini hedefliyoruz. Bu bütün unsurları haline gelmiyor. THK filosunda hizmet vereceği tarih 2024'ün sonu. Aslında biz bütün projemizde olduğu gibi milli bir ürün geliştirmek istiyoruz. Jet motor teknolojisi dünyadaki en ileri teknolojilerden birisi. Biz kendi yerli unsurlarımızla milli bir proje başlattık. Ancak beklediğimiz tarihlerde motorun yetişmesi ve olgunlaşması için bir yabancı işbirliği de bizim için önemli. Bu yapı ile ilgili çeşitli şirketlerle görüştük. Rolls Royce de bir tanesi. Oldukça iyi mesafeler kat ettik. Ama bizim bazı olmazsa olmaz şartlarımız var. Bunun da başında, sürekliliği, devamlılığı, teknoloji kısıtlılığı olmaması gibi. Tam bir mutabakata vardığımız takdirde işbirliği için engel yok.'' dedi.

     

 

     

Yorumlar