Hulusi Akar'dan kritik Suriye ve Doğu Akdeniz mesajı!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fırat'ın doğusunda ve Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Akar, "Fırat'ın doğusuyla ilgili temaslarımız sürüyor, çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemizin güneyinde, ister Irak’ın ister Suriye’nin kuzeyinde, hiçbir şekilde bir terör koridoru oluşmasına asla ve kat’a müsaade etmeyeceğiz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN EVET DEMEDİĞİ HİÇBİR OLDUBİTTİYİ GERÇEKLEŞTİREMEZSİNİZ"

Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'de, Ege ve Kıbrıs'ta hak ve menfaatlerinin olduğunu belirten Akar, "Tüm samimiyetimle söylüyorum, biz en önemli, en gizli, en üst düzey toplantılar dahil gerçekten barış, dostluk, iyi komşuluk ilişkilerinden bahsediyoruz" dedi. Türkiye'nin iyi komşuluk ilişkilerine verdiği önemi vurgulayan Bakan Akar, şöyle devam etti:

"Milletlerimizin, halklarımızın refah, güven içinde olmasını istiyoruz. Bütün komşularımızın toprak, siyasi bütünlüğüne saygılı olduğumuzu defaten söylüyoruz. Bunda da samimiyiz. Tüm bunları açıkladıktan sonra diyoruz ki uluslararası hukuk, ikili antlaşmalar çerçevesinde sahip olduğumuz haklarımızdan iğne ucu kadar vazgeçmeyeceğiz. Geri adım yok. Bu konuda kararlı olduğumuzu herkese duyuruyoruz. Mavi Vatan'daki haklarımızı, menfaatimizi korumak bizim boynumuzun borcu. Bu çerçevede münasebetlerimizi sürdürüyoruz. Ege'de, Doğu Akdeniz'de, Kıbrıs'ta Türkiye'nin içinde olmadığı, Türkiye'nin 'evet' demediği hiçbir oldubittiyi gerçekleştiremezsiniz. Bize kabul ettiremezsiniz, arkanızda kim olursa olsun. Haklarımızdan vazgeçmeyiz, geçmeyeceğiz."

Akar, konuyu yakından takip ettiklerini, gerekli tedbirleri aldıklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar