Hemen yürüyüşe başlamak için 10 neden daha!

Her gün 30 ile 60 dakika arasında yürümek; vücudunuz, zihniniz ve ruhunuz için yapabileceğiniz en yararlı şeylerden biridir.

Tatmin olmadınız mı? O zaman ilginizi çekecek başka nedenler sıralayalım.   Belki spor yapmak sizin için tam bir eziyet olabilir. Ancak, gün içerisinde mutlaka en az 30 dakikanızı egzersize ayırmanız gerekiyor. Hiç gözünüzde büyütmeyin çünkü fazla efor sarf etmeden yapabileceğiniz bir aktivite var: Yürüyüş! İşte size yürümeniz için 10 neden…    YÜRÜYÜŞ YAPMAK HAYAT KALİTENİZİ ARTTIRIR
  Yürümeye devam ederseniz, daha uzun ve daha sağlıklı yaşama şansınızı artırırsınız.

   KİLO ALMAYI ÖNLER
  Colorado Üniversitesi Sağlık Bilimleri Merkezi, İnsan Beslenmesi Merkezi’nden Dr. James O. Hill tarafından yapılan bir çalışma; "Eğer günlük aktivitelerinize günde 2000 adım daha eklerseniz, bir daha hiç kilo almayabilirsiniz" diyor. Kilo vermek için daha fazla adım atmalısınız.

   Yürüyüş gibi egzersizler kilo verme programlarının önemli bir parçasıdır. Yürümek kaslarınızı kuvvetlendirmeyi, yağları yakmayı ve metabolizmanızı hızlandırmayı sağlar. Uzun sürede ve başarılı bir şekilde kilo veren kişilerin hemen hemen tamamı yürüyüş programı ya da diğer egzersiz programlarını takip etmişlerdir.

   KANSER RİSKİNİ AZALTIR
  Çalışmalar göstermiştir ki; egzersiz ve yürüyüş, meme ve kolon kanseri riskini azaltmaktadır. Yürüyüş aynı zamanda devam eden kanser tedavisi için yararlıdır, iyileşme ve hayatta kalma oranını artırır.

   KALP HASTALIKLARINI VE İNME RİSKİNİ AZALTIR
  Kalp hastalıkları ve inme, hem kadınlarda hem de erkeklerde en yüksek ölüm nedenidir. Bu riski günde 30 ile 60 dakika yürüyerek yarıya indirebilirsiniz. Kanınızın akmasını sağlayın!

   DİYABET RİSKİNİ AZALTIR
  Ayağa kalkın ve günde en az 30 dakika yürüyün, böylece tip 2 diyabeti önleyin. Pittsburgh Üniversitesi Halk Sağlığı tarafından yapılan bir çalışmada, günde 30 dakika yürümenin fazla kilolu kişilerdeki diyabet riskinin, kilolu olmayan kişilerle aynı olduğu bulunmuştur. Yürümek aynı zamanda diyabetli kişilerde kan şekerinin düzenlenmesine de yardımcı olur.

   BEYİN GÜCÜNÜ ARTTIRIR
  Günde 45 dakika yürümenin 60 yaş üstündeki kişilerde düşünme yeteneğinde artış sağladığıni biliyor muydunuz? Evet, şimdi biliyorsunuz…    STRESİ AZALTIR
  Yürüyüş ve diğer egzersizler vücudun doğal mutluluk hormonu olan endorfin salınımını sağlar. Birçok insan modlarındaki değişimi fark etmişlerdir.    YÜRÜMEYE BAŞLAMAK KOLAYDIR
  Bütün ihtiyacınız olan bir çift rahat ayakkabı ve kendinizi kapıdan dışarıya atmak ya da koşu bandına çıkmak. Yürüyüşün etkilerini günde birçok kez kısa yürüyüşler yaparak ya da günde bir kez uzun bir yürüyüş yaparak görebilirsiniz.  

Yorumlar