Hacca gidişler yasaklanacak mı? Yasak mı olacak?

Hacca gidişler yasaklanacak mı sorusu Suudi Arabistan'la yaşanan gerilimin ardından merak ediliyor. Hacca gidişler yasak mı olacak sorusuyla ilgili detaylar haberimizde.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasında yaşanan gazeteci Cemal Kaşıkçı geriliminin ardından insanlar hacla ilgili araştırma yapmaya başladı. Her yıl Türkiye'den binlerce insan Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidiyor. Suudi Arabistan resmi yetkilileri tarafından yapılan açıklama hacca gidişler yasaklanacak mı sorusunu akıllara getirdi. Hacca gidişler yasak mı olacak sorusuyla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

HACCA GİDİŞLER YASAKLANACAK MI?

Suudi Arabistan resmi yetkilileri tarafından yapılan açıklama akıllara hacca gidişler yasaklanacak mı sorusunu getirdi. Konuyla ilgili henüz net bir bilgi bulunmuyor. Bilgiler geldikçe sizlere anlık olarak aktarmaya devam edeceğiz.

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİN DURDURULMASI

Suudi Arabistan resmi yetkilileri tarafından yapılan açıklamanın ardından Türkiye ile ilişkilerin durdurulması ve Katar'a yapılan boykotun benzerinin Türkiye'ye yapılması kararlaştırıldı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla ulusal güvenliğin korunması amacıyla Türkiye ile bağların koparılması gelen haberler arasında yer alıyor.

HACCA GİDİŞLER YASAK MI OLACAK?

Suudi Basın Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre diplomatik ve konsolosluk ilişkilerin kesilmesine karar verildiği belirtildi. Türkiye ile deniz, kara yolu ve hava sahası ulaşımlarının mümkün olduğunca çabuk durdurulması ve bu prosedürün hemen uygulanması konusunda karar verildiği belirtiliyor.

Bütün Türk vatandaşların Suudi Arabistan topraklarını terk etmesi ve aynı şekilde Suudi vatandaşlarının da Türkiye'deki ikametlerini kaldırması ön görüldü. Hacca gidişler yasak mı olacak sorusu ise henüz yanıt bulmadı.

Yorumlar