"Göndermeyin idam edecekler" diye yalvaran genç çiftten güzel haber geldi

Geri gönderilmemek için gözyaşlarına boğulan İran uyruklu genç çiftten güzel haber geldi.


Türkiye bugün İranlı göçmen gençleri konuştu. Adana Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'ye Van'dan kaçak yollarla giren göçmenlerin Adana üzerinden İstanbul'a gideceği ihbarı üzerine Sarıçam ilçesindeki İncirlik Park Alanında önlem aldı. İki minibüs durduruldu ve göçmenler yakalandı. Polis göçmenlerin sınır dışı edilip ülkelerine teslim edileceğini bildirmesi üzerine İranlı biri kadın diğeri erkek iki kişi ağlamaya başladı.

GÜZEL HABER GELDİ

Genç kadın başı açık olduğu ve saçları boyalı olduğu için İran'a gönderilmesi durumunda kendisinin kolunun kesileceğini, erkek arkadaşının da vücudunda dövmeler olduğu için idam edileceğini söyleyerek gözyaşlarına boğuldu.

Türkiye'nin konuştuğu genç çiftin akıbeti ortaya çıktı. Adana Göç İdaresi ve Adana Valiliği'nin verdiği bilgilere göre, 15 Mayıs 2018'de göz altına alınan İranlı göçmenler, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'na göre 18 Mayıs'ta serbest bırakıldı.

Haber sosyal medyada yayıldıktan sonra haklarında imza kampanyası bile başlatılan genç çift ülkemizde göçmen olarak yaşamaya devam edecekler...

Yorumlar