Gıdaların taze kalması için püf noktalar

Çabuk bozulan gıdalarınızı, daha uzun süre taze tutabilmenin yolları.

Gıdaların taze kalması için püf noktalar - Sayfa 1
Şeker kavanozunun altına kurutma kâğıdı koyarsanız, şekerin nemlenmesini önlemiş olursunuz.
1 10
Gıdaların taze kalması için püf noktalar - Sayfa 2
Yazın kuruttuğunuz sebzeleri, içine gazete kâğıdı koyduğunuz teneke kutularda saklayın. Bu şekilde rutubet almalarını önlemiş olursunuz…
2 10
Gıdaların taze kalması için püf noktalar - Sayfa 3
Kesik limonların beklerken kurumaması için, limonu kesik yüzeyi alta gelecek şekilde bir tabağa koyun ve üstüne bir bardak kapatın. Limonun kesik yüzeyine dökeceğiniz bir miktar tuz da kurumasını geciktirecektir.
3 10
Gıdaların taze kalması için püf noktalar - Sayfa 4
Donmuş veya kristalleşmiş balı eski haline getirmek için kavanozu içi sıcak su dolu bir kapta bekletiniz.
4 10