Flaş iddia: Kaşıkçı cinayetinin kanıtı bulundu

Amerikan haber ajansı The Associated Press (AP), Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili kanıt bulunduğunu iddia etti.

Amerikan haber ajansı The Associated Press'in (AP) Türk yetkililere dayandırdığı haberine göre, 2 Ekim tarihinde İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne dair Türklerin kanıt bulduğunu öne sürdü.

AP, iddiasını ismi açıklanmayan Türk yetkililere dayandırdı.

CEMAL KAŞIKÇI OLAYI

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde yazılar yazan Kaşıkçı, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna gittikten sonra ortadan kaybolmuştu.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgide, Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğundan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde iki uçakla İstanbul'a gelen, aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği kaydedilmişti.

Yorumlar