Eskişehir seçim sonuçları - Hangi partiden kaç milletvekili çıktı?

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen seçimlerin ardından vatandaşlar Eskişehir seçim sonuçları merak ediliyor. Eskişehir hangi partiden kaç milletvekili çıkardı? Detaylar Ajanshaber.com’da.

24 Haziran 2018 Pazar günü Türkiye sandık başına gitti. Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili seçimleri için sandığa giden vatandaşlar şimdiden seçim sonuçlarını merak etmeye başladı. Seçimlerde partiler iki ittifak oluşturdu. Cumhur İttifakı’nda AK Parti, MHP ve BBP yer alırken, Millet İttifakı’nda CHP, Saadet Partisi, İYİ Parti ve Demokrat Parti yer aldı. HDP ve Vatan Partisi de seçimlere tek başına giren iki parti oldu. Eskişehir’de yaşayan vatandaşlar Eskişehir hangi partiden kaç milletvekili çıkardı sorusuna yanıt arıyor. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden sandık başına giderek vatandaşlık görevini yerine getirdi. Sandıkların kapanmasının ardından birçok insan seçim sonuçlarını merak etmeye başladı. 24 Haziran 2018 Eskişehir seçim sonuçları şehirde yaşayan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Eskişehir güncel seçim sonuçları ile ilgili tüm her şeyi Ajanshaber.com farkıyla haberimizde bulabilirsiniz.

ESKİŞEHİR SEÇİM SONUÇLARI

Sandıkların kapanmasının ardından vatandaşlar hangi cumhurbaşkanı adayının ve partinin seçimi kazanacağını merak ediyor. Türkiye’de seçim heyecanı sürerken insanlar Eskişehir seçim sonuçları ile ilgili internette araştırma yapmaya başladı. AjansHaber ekibi olarak 24 Haziran 2018 seçimleri ile ilgili en güncel sonuçları Ajanshaber.com farkıyla sizlere sunuyoruz.

CANLI SEÇİMLERİNİ SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ESKİŞEHİR CANLI SEÇİM SONUÇLARI

AK Parti: %0,00
CHP: %0,00
MHP: %0,00
İYİ Parti: %0,00
HDP: %0,00
Saadet Partisi: %0,00
Vatan Partisi: %0,00

ESKİŞEHİR HANGİ PARTİDEN KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI?

Vatandaşlar 24 Haziran seçimlerinde sandık başına gitti. Vatandaşlık görevini yerine getiren vatandaşlar şimdi hangi partinin, ne kadar oy aldığını merak ediyor. Bu sebeple internette en güncel seçim sonuçlarını görüntülemek istiyorlar. Eskişehir’de hangi partiden kaç milletvekili çıktı sorusu da insanlar tarafından yanıt bekliyor. Türkiye güncel seçim sonuçları ile ilgili merak ettiğiniz tüm her şeyi aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

İL İL CANLI SEÇİM SONUÇLARI

Türkiye merakla beklediği seçimlerden olan 24 Haziran günü geldi çattı. Milyonlarca seçmen vatandaşlık vazifesini yerine getirmek için sandık başına gitti. Sandığa gidip oy kullanan milyonlarca seçmenler sonuçların açıklanacağı vakti beklemeye başladı. YSK’dan yapılan açıklamaya göre 21.00’e kadar radyo, televizyon ve diğer basın araçlarında yayın yasağı uygulanacak. Yüksek Seçim Kurulu istediği an bu kararı bozup radyo ve televizyon kuruluşlarının canlı olarak seçim sonuçlarını vermesine izin verebilecek. Hemen altta bulunan linke tıklayarak 24 Haziran il il canlı seçim sonuçları ile ilgili son dakika gelişmelerini anlık olarak görebilirsiniz.

KESİN SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye’nin batısında oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi. Yüksek Seçim Kurulu saat 21.00’e kadar radyo, televizyon ve basın araçlarında seçim yasağının uygulanacağını duyurdu. YSK alacağı ani bir kararla yayınların daha erken vakitte yapılabilmesi içinde karar verebilecek. YSK'nın seçim yasağını kaldırması veya sona ermesiyle birlikte televizyon ve radyolar oy sonuçları son dakika olarak açıklamaya başlayacak. 24 Haziran seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarının gece yarısına doğru belirlenmesi bekleniyor. Yüksek Seçim Kurulu kesin seçim sonuçlarını 29 Haziran’da kamuoyuyla paylaşacak.

24 HAZİRAN SEÇİMLERİNDEN SONRA NE OLACAK?

16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumla birlikte anayasa değişikli kabul edilmişti. 24 Haziran 2018 seçimlerinin ardından 16 Nisan 2017’deki kabul edilen anayasa değişikliği uygulamaya geçecek. Kabul edilen anayasa değişikliğiyle milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkacak. Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin 5 yılda bir yapılması kabul edildi. Seçilme yaşı 18’e düşürüldü. Başbakanlık makamı lağvedilerek Cumhurbaşkanı hükümeti sistemine geçildi. Böylece Cumhurbaşkanı hükümetin başı görevini üstlenecek. Cumhurbaşkanı hükümeti kurarak bakanları ve Cumhurbaşkanı yardımcılarını belirleyecek.

CUMHURBAŞKANI VE MİLLETVEKİLLERİ NE ZAMAN GÖREVE BAŞLAYACAK?

Yüksek Seçim Kurulu kesin sonuçları 29 Haziran tarihinde açıklayacak. YSK’nın kesin sonuçları açıklamasının ardından Meclis 2 Temmuz saat 14.00'te açılacak. Yeni dönem milletvekilleri meclise gelerek yemin edecek. Yemin töreninin ardından Meclis Başkanı seçilecek. Yemin töreni ve Meclis Başkanı’nın seçilmesinin ardından milletvekilleri resmi bir şekilde görevlerine başlayacak. Cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili kesin sonuçlar Resmi Gazete’de yayınlanacak. Seçim sonucunun yayınlanmasının ardından TBMM Başkanlık divanı seçilen 13'üncü Cumhurbaşkanını Meclis'e yemin töreni için davet edecek. Seçilen Cumhurbaşkanı yemin töreninin ardından göreve başlamış olacak. Böylece 27. Dönem milletvekilleri ve 13’üncü Cumhurbaşkanı resmi olarak görev başında olacak.

Yorumlar