Ermenek'te gergin bekleyiş! Madenci eşleri ve çocukları Kızılay'a emanet!

Türkiye, Karaman Ermenek’te Has Şekerler Madencilik’e ait madende galerilerde yaşanan su baskınında 18 madencinin mahsur kalmasının ardından gözler Karaman’a çevrildi.

Korkunç  facianın ardından Türkiye’nin dört bir yanından kurtarma ekipleri ve uzman personel bölgeye akın etti.  3 günlük bekleyiş yerini yavaş yavaş umutsuzluğa bıraktı.

Facianın ardından tüm birimleriyle hızla olay yerine ulaşan Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek, Kızılay’ın bölgedeki çalışmalarını, bölgedeki son durumu ve gelişmeleri Ajanshaber.com’a değerlendirdi.

2 SAAT İÇİNDE İLK EKİPLER ULAŞTI

Olayın olduğu salı gün saat 12.45’ten sonra  en yakın şubemiz olan Karaman şubemizi bölgeye yönlendirdik.  Saat 15.00- 17.00 arası Karaman ve Konya şubemiz olay yerine ulaştırdık. Kaza bölgesindeki bilgileri almaya başladık. Akabinde Adana ve Ankara’daki merkez depolarından arkadaşlarımız yola çıktı.  Salı günü saat 19.30, yani kazanın yaşanmasının ardından 6 saat içinde Kızılay kaza bölgesinde çadırlarını açarak hizmete başlamış oldu.

MADENCİ AİLELERİ EN HASSAS NOKTAMIZ

Kaza alanı yerleşim yerlerine oldukça uzak bir bölge. Kaza bölgesine gelen madenci aileleri, devlet yetkilileri, polis, jandarma gibi güvenlik kuvvetlerimizin de gelmesiyle burada oldukça büyük bir kalabalık bulunuyor.

 (Solda) Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek
Kızılay olarak burada bizim asli fonksiyonumuz, tüm görevli ve ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak. Kaza bölgesinde yağışlı bir hava da hakim. Aileler de burada endişeli bir bekleyiş içinde. Aynı zamanda yağmur için korunaklı büyük bir çadır açtık. Ailelerimizi bu çadırlarda konuk ediyoruz.

Polis, jandarma, AFAD ekipleri, işçiler, aileler ve yakınları dahil 4 bin 700 kişiye hizmet veriyoruz. 22 personel ve 8 aracımızla bölgedeyiz.

KIZILAY’DAN AİLELER VE ÇOCUKLAR İÇİN PSİKOSOSYAL DESTEK 

En gergin durumda olanlar acılı eşler. Onların teskin edilmesi, çocuklarının teskin edilmesi için sosyal destek faaliyetleri yürütüyoruz.

Çocuk ve eşlerle profesyonel ekibimiz ilgileniyor. Zaman geçtikçe buradaki gerginlik de artıyor. Bu etkileri azaltmak için psiko sosyal etkinliklerimiz gerçekleştiriliyor.

UMUT AZALDIKÇA GERGİNLİK ARTIYOR

Olayın sıcaklığıyla kurtarılma ümitleri kuvvetliydi. Zaman geçtikçe ve maden içinde biriken su seviyesi hakkında bilgiler geldikçe bu konudaki endişeler daha da arttı. Depremde ya da başka bir doğal afette, her şey gözünüzün önünde. İzleyebiliyorsunuz. Burada bir muamma var, içerde ne olduğu hakkında kimsenin bilgisi yok. Bu durum elbette gerginliği artırıyor.

SU SESİ DUYAN KOŞUYOR

Su tahliyesini aileler görmek istiyor. En ufak bir seste aileler, su tahliyesini görmek için boruların başına geliyor. Su boşaltma motorlarının çalışması için temiz havaya ihtiyaç var. Ancak madende temiz hava olmadığı için bu su boşaltma motorlarda sağlıklı çalışamıyor. Bu olanaksızlıklar çözülmeye çalışılıyor. Bu durum zaman zaman ailelerin gergin bekleyişini artırıyor. 

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.



Yorumlar