Ermenek'te akıllara takılan soru: Tahliye edilen su madene mi doluyor?

Ermenek’te ki maden kazasının ardından tam 4 gün geçti. 18 işçi hala suyla dolan madende mahsur. Kurtarma çalışmaları ise sürüyor. Kurtarma çalışmalarında ise akıllara takılan soru madenden tahliye edilen suyun yeniden madene dolup dolmadığı...

Ermenek’te ki maden kazasının ardından tam 4 gün geçti. 18 işçi hala suyla dolan madende mahsur. Tüm Türkiye’nin kalbi oradan gelecek iyi bir haber için atıyor. Ancak yetkililer umutların azaldığını söylüyor.

“MADENİN İÇİNE SÜREKLİ SU DOLUYOR”

Kazanın yaşandığı andan itibaren su dolu maden açılan sondajlarla boşaltılmaya çalışılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız patlamadan sonra madenin yaklaşık 12 bin ton su dolduğunu söyledi. 4 gündür 12 bin ton su İstanbul’dan getirilen ahtapotla ve diğer sondaj çalışmalarıyla tahliye ediliyor. Ancak ne yazık ki şimdiye kadar 12 bin ton suyun az bir kısmı tahliye edilebildi. Yetkililer madenin içinde su sirkülasyonunun olduğunu belirterek madenin içine sürekli su dolduğunu söylüyor.

Televizyonlarda izlediğimiz görüntülerde, hortumdan çıkan su toprağın üzerinde boşaltılıyor. Hal böyle olunca da ‘Madenden ahtapot ve sondajlarla çıkarılan su tekrar topraktan madenin içine dolabilir mi?’ sorusu akıllara geliyor.

Soma Kahramanı olarak bilinen ve şu an Ermenek’te ki kurtarma çalışmalarına katılan madenci Gökalp Büyükyıldız merak edilen soruları AjansHaber’e yanıtladı.

- Televizyonda madenden tahliye edilen suyun tekrar toprağa bırakıldığını izledik. Bu durum tahliye edilen suyun tekrar madene dolmasına neden olur mu?

Tahliye edilen su dere yatağına yönlendiriliyor. Madenden çıkarılan suyun hiçbir şekilde tekrar madenin içine gitme şansı yok.

- Ahtapot çok güçlü bir şekilde madenden su çekiyor. Ahtapotun çok büyük bir vakumla su çekmesi işçilere zarar verir mi?

İstanbul’dan getirilen ahtapotun suyun tahliye edilmesine çok yardımcı oluyor. Ahtapotun su çekmesi çok büyük bir şekilde devam ediyor. İşçiler sağsa ahtapot onlara zarar vermez. Hiçbir şekilde öyle bir şeyin olması mümkün değil. Onun başında görevliler var. Her yerde kontroller yapılıyor.

Gökalp Büyükyıldız ayrıca Ermenek’te bulunan bakanların yaptıkları açıklamalarda tüm bilgileri paylaştıklarını belirterek kamuoyundan hiçbir bilginin saklanmadığını söyledi.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.



Yorumlar