Engelli memur ataması ne zaman? 2018 Aralık ayı engelli memur ataması olacak mı?

Engelli memur ataması ne zaman sorusu vatandaşlar tarafından yanıt bekleyen sorular arasında yer alıyor. 2018 Aralık ayı engelli memur ataması olacak mı sorusunun cevabı Ajanshaber.com'da.

2018 yılının nisan ayında ilk aşama olarak 2 bin 545 engelli personel ataması yapılmıştı. Nisan ayında yapılan bu atamalar EKPSS 2. yerleştirmelerinde gerçekleştirilmişti. Lise düzeyi atamalarda 444 kişi, önlisans düzeyinde 57 kişi, lisans düzeyinden bin 348 kişinin ataması yapıldı. Şimdi birçok engelli vatandaş engelli memur ataması ne zaman yapılacak sorusuna yanıt aramaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından engelli öğretmen alımına ilişkin detaylı açıklama resmi siteden yapıldı. MEB'in resmi sitesinde yer alan duyuruya göre 500 kontenjanlık bir yer açıldı. 2018 Aralık ayı engelli memur ataması olacak mı sorusu da merak edilen sorular arasında yer aldı.

ENGELLİ MEMUR ATAMASI NE ZAMAN?

Engelli memur ataması 22 Nisan tarihinde Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) katılan adaylar arasında puanlama üstünlüğüne göre yapılmıştı. Şimdi birçok engelli vatandaş engelli memur ataması ne zaman sorusuna yanıt aramaya başladı. Henüz başvuruya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

EKPSS sınavına giren adaylar, "http://mebbis.meb.gov.tr" veya "http://ikgm.meb.gov.tr" internet adreslerinde yer alan elektronik başvuru formunu doldurarak, istenen belgelerle il milli eğitim müdürlüklerine onaylattıracak. Başvuruda bulunan adaylardan, lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi, pedagojik formasyon, 2016 veya 2018 EKPSS sonuç belgesi ile Engelli Sağlık Kurulu raporu istenecek. Adayların ayrıca, halen herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadıklarına ilişkin beyanları da alınacak.

ÖNCEKİ DÖNEMDE SARIEROĞLU KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

2018/2 EKPSS Tercihleri ile yine 2500 engelli memur adayı atanacak. 2018/1 EKPSS/Kura Töreninde konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ''Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı ile Aralık ayında yeniden EKPSS ile atama yapılacak'' dedi.

KOMİSYON TEŞKİLİ, İSTENİLECEK BELGELER VE ATANMA

EKPSS/Kura ile engelli alım talebinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına, engelli personel yerleştirilmesi halinde, bu kamu kurum ve kuruluşlarında "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik"in 15 inci maddesine göre bir komisyon oluşturulur. Adaylar yerleştirme ilanını takip eden 15 günlük süre içinde yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşuna, atanmak üzere aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte başvurur. Sözkonusu komisyon, adaylarca ibraz edilen belgelerin kadro koşullarına uygunluğunu inceleyecektir. İşte istenecek belgeler ve koşullar...

1) Kadronun gerektirdiği eğitim düzeyine ilişkin diploma aslının veya noter onaylı bir suretinin veya geçici mezuniyet belgelerinden herhangi birisine sahip olup olmadığı,

2) Diploma veya mezuniyet belgesi ya da eğitimini yurtdışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslının veya noter onaylı bir suretinin olup olmadığı,

3) Kadro için genel ve özel şart olarak istenilen hususlara ilişkin belge, sertifika, bonservis ve benzerinden herhangi birisine sahip olup olmadığı,

4) “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre alınmış veya bu Yönetmelikçe geçerliliği kabul edilen en az yüzde kırk veya üzerinde çalışabilir engelli olduğunu gösterir sağlık kurulu raporuna sahip olup olmadığı, (Kamu kurum ve kuruluşları gerek görülmesi halinde Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik’in 10 uncu maddesi hükmüne göre yerleştirilen engelli adaylardan, atama işlemleri öncesinde çalıştırılamayacağı işlerin niteliği belirtilmeyenler ile sağlık kurulu raporlarında hasıl olan diğer tereddütleri gidermek amacıyla tekrar sağlık kurulu raporu talep edilebilecektir.)

5) Atama yapacak ilgili kurum veya kuruluşların tabi olduğu personel atama yönetmeliklerindeki diğer şartları taşıyıp taşımadığı hususu incelenecektir.

Yorumlar