Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ile görüştü oyunuza talibim dedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. İmamoğlu " oyunuza talibim " dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

Görüşme talebine Erdoğan'ın çok hızlı olumlu dönüş yapması bizi sevindirdi diyen İmamoğlu görüşmeden sonra "Bana göre en önemli anekdot, ben oyunu istedim bana sadece gülümsedi" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşme sonrası İmamoğlu tarafından yapılan açıklamada

“ Cumhurbaşkanımızla çok güzel bir sohbet ettik. İstanbul'la ilgili tecrübe ve tavsiyelerini dinledik. Çok kıymetli anektodları vardı. Bizim amacımız en az hatayla süreci başlatmak. Bu anlamıyla çok faydalı bir görüşme oldu. Çok teşekkür ediyorum Sayın Cumhurbaşkanına.” Denildi.

Dikey yapılaşmayla ilgili de fikir birliği oluştu.

İmamoğlu’ nun açıklamalarından diğer satır başları şöyle;

 “ Bizim de kendi çalışmalarımızda olan kendilerine bu anlamdaki kaygılarını sorduğumuz, kendilerinin fazlaca dile getirdiği dikey yapılaşma konusunda, İstanbul'un dönüşüme muhtaç olduğunu, bu kavramın İstanbul'u rahatsız etmemesi konusunda açıkçası fikir birliğine vardık. Somut bir fikir birliği yarattığımız bir kavram oldu. “ dedi.

“ Göreve ilk başladığı yıllardaki sadece hizmeti değil kendi dönemlerindeki ilgi alaka, vatandaşla iletişim kurma noktasındaki başarı ve becerilerinden bahsettiler. Ben de bunu teyit ettim. O dönem şahidiyim. Siyasi farklılıklar olabilir ama iyi davranışlar, iyi diyaloglar mutlaka iz bırakır. Bunu beyan ettim kendilerine.”

“ Seçimin çok adil, saygılı, seviyeli bir ortamda gerçekleşmesinde karşılıklı sohbetlerimiz oldu. Sayın Meclis Başkanımızla telefon görüşmelerimizi, sohbetimizi ve bunun da bu şekilde devam etmesi konusunda niyetimizi ilettik, kendilerinin de bu yönde beyanları oldu. İhtiyaç duyulursa biz zaman içerisinde İstanbul'da projemiz varsa, uygun ortamımız varsa anlatmaktan çekinmeyiz, zevk duyarız. İstanbul için üreteceğimiz ne varsa herkes tarafından bilinmesini isteriz. Kendileri de İstanbullu.”

“ 5 yıl hizmet ederse sayın Cumhurbaşkanı da bir sonraki seçimde bana oy verir demiştim. Bu seçimde oyunu istedim, gülümsedi. Şu anda iki titri var. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı olarak. Zorluğunu biliyorum ama Cumhurbaşkanı olarak oyunuza talibim dedim. ”

“ Bu bir Rauf Denktaş anıtıdır. KKTC'nin kuruluşunun anıtıdır. Orada küçücük olarak anılması belki size ulaşmıştır dedim. Sanıyorum, yeterli bilgiye sahip oldular. Bir önceki genel başkanımız sayın Deniz Baykal'ı da ziyaret edeceğim. Gelmişken sayın genel başkanımı da ziyaret edeceğim. Sonra İstanbul'daki gündemimize döneceğiz. “

Yorumlar