Ekin Endüstriyel , Sındırgı jeotermal ile Dev projeye imza attı

Türkiye’nin Isıtma Soğutma sektöründeki öncü Firması Ekin Endüstriyel , ‘’MIT’’ markalı ürün grubu ile en çok tercih edilen markaları arasında,

Hisaralan bölgesinde çıkan Jeotermal suyu 18 Km’lik özel ısı izalasyonlu boru hattıyla şehir merkezine getirerek şehrin ısınma sisteminin kurmanın yanı sıra Seracılık ve Termal turizm de suyun kullanılmasının sağlanacağı projede, 3 Bin Konut, Bin Dönüm arazinin MIT ürünleri kullanılarak ısıtılması amaçlanıyor.

"HERKESE HAYIRLI UĞURLU OLSUN"


Sındırgı’daki törende konuşan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Sındırgı 1984 yılında 52 bin olan nüfusu şu an 37 bine düştü. 2004 yılında, `Sındırgı`nın önünü açacak nasıl bir proje buluruz` diye düşünürken, `Allah ilçemize iki güzel sıcak su kaynağı vermiş, onları değerlendirelim` dedik. Bunlardan biri Emendere`ydi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sındırgı`yı termal turizmle buluşturan Emendere Termal Oteli`ni kurdu. Arkasından bizim Sındırgı`yı termal turizmle andıracak projeler yapmamıza ön ayak oldu. Şimdi ilçemizde bir termal otelimiz varken 2 tane daha yapılıyor. Seracılıkta yapılacak ısıtma sayesinde organik tarım üretimi normalin çok üzerinde üretim sağlayacağından üreticiye daha fazla gelir getirecek ve oluşacak sera alanlarında çalışacak kişilerle de doğrudan ve dolaylı olarak fazla istihdam sağlar. Termal turizmde kullanılacak jeotermal su ile daha fazla turist gelecek ve buna bağlı olarak Sındırgı’nın ekonomisine katkı sağlayacak. Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

KAYNAĞI EN VERİMLİ ŞEKİLDE KULLANMAYI HEDEFLİYOR

Üretim kapasitesi , inovatif tasarımları , mühendislik hizmetleri ,satış öncesi ve sonrası müşteri odaklı yaklaşımı ile bir çok projede yer alan Ekin Endüstriyel ‘’MIT’’ ürünleri , Sındırgı Jeotermal projesi adı altında Jeotermal kaynağı en verimli şekilde kullanmayı hedefliyor.

Yorumlar