DYP'den Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek kararı

DYP Genel İdare Kurulu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleme kararı aldı.

DYP Genel İdare Kurulu toplantısından Muhalefetin Köşk adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek kararı çıktı.

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, daha önce partilerine yönelik yakışıksız hareket sebebiyle desteği çektiklerini duyurdukları İhsanoğlu’nu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destekleyeceklerini söyledi.

ÜLKEMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU KOŞULLAR

10 Ağustos’un yeni bir başlangıç olacağını belirten Özaçıkgöz, “Bu protestonun kaldırılmasının sebepleri İhsanoğlu’nun ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük bir nezaket göstererek şahsımı defalarca telefon ile arayarak içten ve samimiyetle konuşmuş olmalarının yanı sıra, ülkemizin içinde bulunduğu kaostan kurtuluşunda 10 Ağustos’un bir başlangıç olacağına inancımızdır. Kaldı ki DYP’nin ortaya koymuş olduğu tavır ne İhsanoğlu’nun ne Kılıçdaroğlu’nun ne de Bahçeli’nin şahsına karşı değildir. Bize yapılan yanlış kısmen tamir edilmiştir. Ekmeleddin İhsanoğlu Türkiye’nin ortak paydasıdır. Güzel yurdumuzun her köşesinde yaşayan her bir ferdimizin, onun şahsında kendisinden bir parça bulacağı aşikardır.

Türkiye ekonomide, iç ve dış politikada ölüm kalım savaşı verme noktasındayken, Türkiye’ye olan kara sevdamız gururumuza galebe çalmıştır. Netice itibariyle partimiz kendisine yakışanı yaparak İhsanoğlu’nu destekleme kararı almıştır” dedi.

Yorumlar