2018 Diyetisyenler Günü nedir? Diyetisyen Günü mesajları dikkat çekiyor!

Her yıl 6 Haziran'da kutlanan bu özel günle ilgili Diyetisyenler Günü nedir sorusu sıkça soruluyor. Diyetisyenler Günü mesajları ile ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Türkiye'de her yıl 6 Haziran tarihi Diyetisyenler Günü olarak kutlanmaktadır. Türkiye Diyetisyenler Derneği bu günle ile ilgili çeşitli etkinlikler yapmaktadır. Türkiye Diyetisyenler Derneği, Diyetisyenler Günü nedir sorusunu yanıtladı. Diyetisyenlik; yaşam boyu tüm bireylerin sağlığının korunması için bireysel ve toplu beslenmeyi düzenleyen meslek alanıdır. Dernek tarafından yapılan açıklamada 1986 tarihinden itibaren her yıl 6 Haziran Diyetisyenler Günü olarak kutlanmaktadır. Haberimizde Diyetisyenler Günü mesajları ile ilgili tüm detayları bulabilirsiniz.

DİYETİSYENLER GÜNÜ NEDİR?

Türkiye'de 1986 yılından itibaren her yıl 6 Haziran Dünya Diyetisyenler Günü olarak kutlanıyor. İnsanlar Diyetisyenlik Günü nedir sorusuna cevap arıyor. Diyetisyenlik bir bireyin yaşam boyu sağlığının korunması için bireysel beslenmeyi düzenleyen meslek alanıdır.

6 HAZİRAN DÜNYA DİYETİSYENLER GÜNÜ

Türkiye Diyetisyenler Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre ülkemizde 1986’dan beri her yıl 6 Haziran Diyetisyenler Günü olarak kutlanıyor. Dünyada son 10 yılda değişik ülkelerde de diyetisyenler günü kutlanmaya başlandı. Diyetisyenler sağlık profesyonelleri olarak özel bilgi ve yetenekleri ile toplum sağlığını geliştirmeyi amaçlıyor.

DİYETİSYENLİK NEDİR?

Diyetisyenlik; büyüme, gelişme ve yaşam boyu tüm bireylerin sağlığının korunması, geliştirilmesi, yaşam kalitesinin artırılması için beslenme biliminin ilkeleri doğrultusunda bireysel ve toplu beslenmenin plan ve programlarını düzenleyen meslek alanıdır. Diyetisyenler çeşitli amaçlar doğrultusunda diyet programı planlar, eğitim verir, eğitim programlarını planlayan uygulatır ve izler. Bunun yanında besin ögesi, besin ve beslenmeden kaynaklanan sağlık sorunlarını araştırır, değerlendirir, çözüm yolları bulur.

Diyetisyenler, uluslararası meslek sınıflamasında Tıp, Diş Hekimliği, Hemşirelik ve benzeri diğer mesleklerle birlikte sağlık sınıfı içinde yer alıyor. Diyetisyenler akademisyenliğin yanı sıra; yataklı tedavi kurumlarında, çocuk ve yaşlı bakımevleri, ana-çocuk sağlığı, toplum sağlığı, özel diyet polikliniklerinde araştırıcı, eğitici, tedavi ve rehabilite edici olarak hizmet verebiliyor. Ayrıca diğer toplu beslenme yapılan kurumlarda, besin ve beslenmeyle ilgili özel veya kamu kuruluşlarında yönetici, araştırıcı ve eğitici olarak da çalışıyorlar.

TÜRKİYE DİYETİSYENLER DERNEĞİ DİYETİSYENLER GÜNÜ MESAJLARI

"Diyetisyenler Günü, diyetisyenlerin yükselen ayırt edici özelliklerini toplumumuza yansıtmakta, diyetisyenlerin besinler ve beslenme konusunda uzmanlar olduklarını hatırlatmaktadır. Bugün, diyetisyenlik mesleğinin çok değerli katkılarının tanınması ve doğrulanması günüdür. Bu güzel günde, mesleğimiz adına yeni fırsatların çıkacağı, içimizden yeni yeteneklerin parlamasına olanaklar sunulacağı, birlikte olmaktan güç doğacağı ve tüm bunlar sonucunda diyetisyenlerin kabul edilirliğinin artacağı bilincinde olunmalıdır. Çünkü bizler birlikte çalıştığımız zaman daha güçlü ve güvenilir olacağız. Bu yıl 6 Haziran 2017’de “Diyetisyenlik” mesleğinde 20., 30., 40. yılını dolduran diyetisyenlere ve 50. yılını dolduran “Öncü Diyetisyenlere” sağlıklı ve uzun bir yaşam diliyoruz. Yitirdiğimiz değerli hocamız Prof. Dr. Ayşe Baysal, Prof. Dr. Nevin Ciğerim, Prof. Dr. Nazan Bozkurt, Prof. Dr. Fatma Sağlam, Doç. Dr. F. Mahinur Gürdağ’ı, yitirdiğimiz diyetisyen meslektaşlarımızı saygı ile anıyoruz. Halen çalışmakta olan diyetisyenlere ve gelecekte bu görevi üstlenecek genç diyetisyenlere de meslek birliğimiz Türkiye Diyetisyenler Derneği ile birlikte planlamalar yaparak çalışmanın önemini vurguluyor, sağlık, huzur ve başarı dolu yıllar diliyoruz. Meslektaşlarımızın “6 Haziran Diyetisyenler Günü”nü kutluyoruz."

Yorumlar