Düğün öncesi kilo vermek için...

Gelinliğinizin içinde en güzel halinizle görünmek istemez misiniz? Önerilerimiz yalnızca kilo vermenize yardımcı olmayacak, kendinizi mutlu hissetmenizi de sağlayacak!

En özel gününüz için tarihi aldığınıza göre hazırlıklar başlasın o zaman! Yer seçimi, davetiye, gelinlik, damatlık, oturma planı derken O gün gelir çatar... Size şimdiden söylüyoruz, düğünde bu kadar detaydan çok akıllarda kalan her zaman gelin olur. O zaman vakit kaybetmeden en güzeli siz olmaya hazırlanın. İşte zayıf, bakımlı ve güzeller güzeli bir gelin olmak için en etkili tüyolar... 
ASANSÖR YERİNE MERDİVEN KULLANIN
  1. En sevdiğiniz egzersiz ya da sporu bulursanız, azminizi yitirmeden ve sıkılmadan baş koyduğunuz bu yolda ilerleyebilirsiniz. Size sağladığı faydaları görmeye başladıkça, vücudunuz fit bir hal aldıkça belki de bu sporu devam ettirmek sizin için bir keyfe dönüşecek.    2. İş yeriniz yakınsa yürüyerek gidebilirsiniz. irket binasına geldiğinizde asansör yerine merdivenleri çıkmayı tercih edebilirsiniz. Otobüsle gitmeniz gereken bir yerde iseniz ineceğiniz durağı öne çekip, yürüme mesafenizi uzatabilirsiniz. Basit göründüğünü biliyoruz. Sadece istediğiniz gelinliğin içine girmenizin bu kadar kolay olabileceğini hatırlatıyoruz.   3. Koşmayı sevmeyi öğrenin! Bir milde yaklaşık 100 kalori yakacağınızı söylersek, belki koşuya olan ilginiz artabilir. Yoğun geçen evlilik hazırlıkları arasında zaman ayırmakta zorlandığınız bu dönemde başka bir yol aramayın. Kolayca fit olmanıza yardımcı olacak bu sporu yabana atmayın. Kendinize sorun; “Neden büyük beden bir gelinlik giyesiniz ki?”    4. Madonna gibi ünlü isimlerin kişisel danışmanlığını yapan Joe Fournier gelinlere şöyle bir öneride bulunuyor: “Egzersiz yaparken 45 dakika arayla bir şeyler yemeğe çalışın. Böylece metabolizma hızınız artacak, yedikleriniz daha çabuk yakılacak, vücudunuz daha fazla enerji kazanacak ve kaslarınız dolmaya başlayacaktır.”   5. Gelinliğinizin nasıl olduğuna karar verdiniz mi? Dekoltenizi nereden vereceğinize karar verirken vücut yapınız isteklerinizi bastırıyorsa egzersiz çalışmalarına başlayın. Dar zamanda gerekli olan bölgeye odaklanın. Straplez bir model için omuz ve kollarınızı çalıştırın. Dar ve uzun gelen bir gelinlik giyecekseniz geniş belinizi ve basenlerinizi inceltmeniz gerekecek.   6. Temelleşen bedeninizi harekete geçirmek ve motivasyonunuzu artırmak için müzik iyi bir araç olabilir. Sevdiğiniz ve sizi en güzel anlara götüren parçalardan oluşan bir liste hazırlayın, sesi yükseltin. İşte şimdi egzersiz yapmak çok daha eğlenceli olacak. 
KENDİNİZE HEDEFLER KOYUN
  7. Ulaşabileceğiniz hedefler koyun kendinize. Vermeniz gereken kilo beşken, on kilo vermeyi aklınıza sokmayın tabii! Hedefe ulaştığınızda ise kendinizi ödüllendirin. Hatta verdiğiniz her kiloda nişanlınızı alıp romantik bir yemek yiyerek bir sonraki hedefe daha istekli başlayabilirsiniz.    8. Canlanmak ve enerji dolmak istiyorsanız, neden yoga ya da pilatesten birini seçmiyorsunuz? Bu kurslar hem beden hem de zihin olarak güçlenmenizi sağlayacak, düğünden önce yaşadığınız stresi hafifletecektir. Üstelik vücudunuzu şekle sokup, zayıflamanızda da büyük etkisi olacak.    9. Boks yapmayı daha önce hiç düşündünüz mü? Kulağa erkek sporu gibi gelen bu spor aslında kadınlar içinde tüm vücudu çalıştıran harika bir egzersiz. İlk seansta ayaklarınızın yoğun bir şekilde çalıştığını görecek ve daha sonra bunun tüm vücuda yayıldığını hissedeceksiniz. 
GÜNE ERKEN BAŞLAYIN
  10. Güne erken başlayın ve önceliğinizi spordan yana kullanın. Metabolizmanızın hızla çalıştığı saatlerde spor yapmanın olumlu sonuçlarını daha fazla göreceksiniz. Üstelik gün boyunca motivasyonunuzu yüksek tutmanıza da yardımcı olacak. Gün içinde aklınızı çelen bol kalorili yiyecekler yiyerek çalışmanızı bozmaktan korkacak ve sabahki çalışmanızı çöpe atmak istemeyeceksiniz.



 

Yorumlar