Dray nedir? Trenin dray olması ne demek?

Tekirdağ Çorlu'da yaşanan üzücü tren kazası olayının ardından insanlar Dray nedir sorusunun yanıtını merak etmeye başladı. Trenin dray olması ne demek sorusunun cevabı Ajanshaber.com'da.

Tekirdağ, Çorlu'da yaşanan üzücü tren kazasının ardından insanlar yasa boğuldu. Kaza neticesinde 24 vatandaşımız hayatını kaybetti. İnsanlar bu olayın ardından dray nedir sorusuna yanıt aramaya başladı. Demiryolları terminolojisinde dray kelimesi sıkça kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. Trenin dray olması ne demek sorusu da merak ediliyor. Dray, tren kazalarının ardından gelen ihtimaller arasında yer almaktadır. Tam olarak trenin rayla temasının kesilmesi anlamına gelen dray kelimesi bu tabir için kullanılmaktadır. 

DRAY NEDİR?

Tekirdağ'da meydana gelen ve 24 vatandaşımızın hayatını kaybettiği kazadan sonra insanlar trenin dray olması ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Dray nedir sorusu merak edilen soruların başında yer aldı. Dray, trenin rayla temasının ortadan kalkması anlamına gelmektedir.

TRENİN DRAY OLMASI NE DEMEK?

Dray, yaşanan tren kazalarının ardından gündeme gelen ihtimaller arasında yer almaktadır. Tam manasıyla trenin rayla temasının ortadan kalkması anlamına gelen dray, son olarak Edirne-Halkalı seferinde yaşanmıştır. Dray kelimesini son olarak kullanan Başbakanlık, şu ifadelere yer vermişti;

"Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması sonucu kaza meydana gelmiştir. Yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum. Sayın Başbakanımız, kazanın ardından bölgeye giden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile telefonla görüşerek olay hakkında bilgi aldı. Gelişmeler an be an takip edilmektedir."

UZUNKÖPRÜ-HALKALI SEFERİNİ YAPAN TREN KAZASI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Uzunköprü- Halkalı seferini yapan, içinde 362 yolcu ve 6 personel bulunan yolcu treni dün saat 17.00’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi’nde devrildi. 5 vagonun raydan çıkarak devrildiği kazada ilk açıklamalara göre 10 kişi hayatını kaybederken, 73 kişi de yaralanmıştı. Sabah saatlerinde Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ yaptığı basın toplantısında ölü sayısının 24 olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise kazadan sonra 318 kişinin hastanelere getirildiğini, bunlardan 194’ünün ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildiğini belirtti. Bakan Demircan, halen 124 hastanın müşahede ve tedavi altında bulunduğunu söyledi. Hayatını kaybeden vatandaşları hastanede teşhis eden yakınları ise büyük acı yaşayarak gözyaşlarına boğuldu.

Yorumlar