Dışişleri Bakalığı'ndan Sincar Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy yapmış olduğu açıklamada, “Terör örgütlerinin Irak topraklarında yuvalanmaları ile terörle mücadele kapsamındaki operasyonlarımız devam edecektir.” şeklinde ifade etti.

PKK terör örgütünün uzun yıllar boyunca Irak topraklarında yuvalanarak Türkiye’ye saldırı düzenlediler. Bu saldırılar sonucunda askerlerimiz şehit olmuştur. On binlerce vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir. Irak ve Suriye topraklarında faaliyetlerine devam eden PKK terör örgütünün Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesi haline gelmiştir.

İyi komşuluk ve terörizmin her türlüsüne karşı olarak Türkiye’nin mücadele sorumluluklarını yerine getirdiğini, Irak’a terör örgütleriyle mücadele konusunda destek verdiğini dile getirdi. Aksoy’un yapmış olduğu açıklamanın devamında, “TSK tarafından 13 Aralık 2018 tarihinde başlatılan Sincar ve Karacak Dağı’nda teröristlerin yuvalandıkları yerlere operasyonlar düzenlenerek ağır darbe vurdu. Operasyonda sivil halkın zarar görmemesi için her türlü önlemler alınarak, operasyonlara devam edilmiştir. Türkiye’nin güvenliğini bozacak her türlü örgütlere karşı da bu operasyonlar gerçekleştirilecektir.” şeklinde açıkladı.

Yorumlar