Diriliş Ertuğrul Evdokya kimdir? Tarihte var mı ve gerçek adı ne?

Diriliş Ertuğrul Evdokya kimdir? Diriliş Ertuğrul'da yeni sezonda ekranlara gelecek olan Evdokya tarihte var mı ve gerçek adı ne? Detaylar Ajanshaber.com'da.

TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluşan ve ekranların en sevilen dizilerinden olan Diriliş Ertuğrul yeni sezona başlıyor. Diriliş Ertuğrul'da Evdokya rolünü üstlenecek kişi belli oldu. Peki Diriliş Ertuğrul Evdokya kimdir? Star TV'de yayınlanan Erkenci Kuş dizisinden yakından tanınan Kimya Gökçe Aytaç Evdokya rolünü canlandıracak. Peki Evdokya tarihte var mı ve gerçek adı ne? Detayları ve tüm merak edilenleri haberimizin devamında bulabilirsiniz.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL EVDOKYA KİMDİR?

Ekranların en sevilen dizilerinden olan ve yeni sezona başlayacka olan Diriliş Ertuğrul'un yeni bölümleri izleyici tarafından merakla bekleniyor. Yeni sezona yeni oyuncular ve yeni karakterler katıldı. Bunlardan bir tanesi Evdokya. Evdokya tarihte var mı sorusu aratılmaya başlandı. Bu Evdokya karakterini ise dizide Kimya Gökçe Aytaç canlandıracak. Peki Evdokya'nın gerçek adı ne?

EVDOKYA KİMDİR?

Beş yaşında ailesini kaybetmiştir. Kimsesiz kalınca Notaras sahip çıkmış, eğitip gizli teşkilata hizmet eden bir suikastçı yapmıştır onu. Keskin zekası, güzelliği zamanla onu önemli bir savaşçı haline getirmiştir. Sultan Mehmed’i öldürmesi için Edirne’ye gönderilir. Evdokya Edirne’de saraya sızacak, zamanı geldiğinde de Mehmed’in işini bitirecektir. Ancak Edirne’de, aslında kim olduğuna dair sorularına cevaplar bulmaya başladıkça içinde birtakım çelişkiler, gel gitler belirecek ve başka bir insana dönüşmeye başlayacaktır.

EVDOKYA KARAKTERİNİ CANLANDIRACAK KİMYA GÖKÇE AYTAÇ KİMDİR?

1989 senesinde İstanbul’da dünyaya gelen oyuncu tiyatro eğitimi almıştır. İlk oyunculuk deneyimini, Medcezir dizisi ile gerçekleştirmiştir. Güzel oyuncunun boyu; 1.75, kilosu ise 55’tir. 

Kariyeri boyunca Yahşi Cazibe, Zeyrek ile Çeyrek, Kertenkele, Rüzgarın Kalbi, İdeal Koca, İki Yalancı, Servet ve Ufak Tefek Cinayetler gibi dizilerde rol almıştır. Ayrıca İstikbal, Papia, Balparmak, Esenora reklamlarında oynamıştır. Rol aldığı sinema filmleri ise Koca Bulma Sanatı, Suda Balık ve Vezir Parmağı’dır.

Son olarak Star TV ekranlarında yayınlanan Erkenci Kuş dizisinde Polen karakterini oynamıştır.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİNİN KONUSU

Dizinin konusunu sezon sezon ayırabileceğimiz gibi, genel bir başlık altında da toplayabiliriz. Dizinin ana hikayesi, bir rüya ile başlayan ve rüya gibi bir 6 asır boyunca dünyaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu konu alıyor. Devlete ismini vermiş olan Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin hikayesinin konu edinildiği dizide, Kayı Boyu’nun mücadeleleri ve hangi süreçlerden geçerek devletleştiği anlatılıyor. Kayı Boyu’nun bu süreçte yaşadığı zorlukları bileğinin ve imanının gücüyle nasıl aştığının anlatıldığı dizide, zengin karakter havuzu sayesinde hemen hemen döneme dair her ipucuna değiniliyor.

Dizinin ilk sezonunda Kayı Boyu’nun alplerinin Tapınak Şövalyeleri’ne ve diğer bazı bölgesel güçlere karşı verdiği mücadeleler anlatılmakta. Bir yandan yerleşilecek yurt bulma arayışı da bulunuyor. İkinci sezonda ise hikaye Moğollar ekseninde şekilleniyor. Meşhur Moğol istilalarının Anadolu’da bıraktığı izlere değiniliyor. Dizinin üçüncü sezonunda ise Kayı Boyu artık kuruluş temellerinin atıldığı Söğüt bölgesine yerleşmiş bulunuyor. Ertuğrul Bey’in önderliğinde, Candaroğulları ve Bizans’a karşı mücadeleye girişen boy, tüm mücadelelerden daha da güçlenerek ve büyüyerek çıkıyor.

Yorumlar