Dikkat! Bu arkadaşlar size de kilo aldırıyor

Şimdi itiraf etme vakti! Eşiniz maç izlerken siz sürekli yiyorsunuz değil mi? Ya da bir arkadaş ortamında masadakileri sonuna kadar yiyip bitiriyorsunuz? İşte bunlar hep kilo almanıza sebep!

utbol tutkunu bir eş, iştahı bol arkadaş, kalabalık bol yemekli arkadaş ortamları... Evet bunların hepsi bizim kilo almamızda büyük etken!    Uzman Diyetisyenlerden genç ve yetişkinlerin, arkadaş grubuyla beraber yemek yediğinde besin tüketim miktarlarının da ciddi oranda arttığını belirtiyor. 
EN BÜYÜK ETKEN SOSYAL ÇEVRENİZ
  Yani sosyal çevreniz ve iştahlı arkadaşlarınız kilo almada oldukça önemli rol oynuyor.    Televizyonda futbol maçı izlerken genellikle yüksek kalorili ve besleyici değeri olmayan yiyecekler tüketiliyor. 
  90 dakikalık maçta pizza, patates kızartması, cips, patlamış mısır, kuru yemiş, 1-2 şişe gazlı içecek tüketilebiliyor yani yaklaşık 3000-3500 kalori alınıyor.    Fazladan alınan her 7000 kalori 1 kg yağ almak demektir böylece izlediğiniz her 90 dakikalık maç boyunca yarım kilo almanız söz konusu oluyor.    Yapılan araştırma sonuçlarına göre kalabalık bir masada yemek yediğimizde, yalnız yiyeceğimize oranla yüzde 44 daha fazla yemek tüketiyoruz. 
  Eğer iki kişiysek tek başımıza olduğumuz oranla yüzde 33 daha fazla yemek yiyoruz.    Eğer 3 kişiysek bu oran yüzde 47’ye çıkıyor. Öyle ki eğer 7 kişiden fazlaysak tek başımıza yiyeceğimize oranla yüzde 96 daha fazla yiyoruz. 

İŞTE SİZE KALORİ LİSTESİ   * 1 orta boy karışık pizza 1500 kalori * 1 büyük boy patates kızartması 410 kalori * 1 orta boy cips 400 kalori * 1 avuç dolusu karışık kuru yemiş 250 kalori * 1 orta boy patlamış mısır 350 kalori * 2 şişe bira veya 2 şişe gazlı içecek 300-400 kalori * 1 orta boy hamburger 500 kalori
 

Yorumlar