Denizde güneş yanığına ve güneş lekelerine ne iyi gelir?

Denizde güneş yanığına ne iyi gelir sorusu yaz mevsiminin gelmesiyle vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Denizde güneş lekelerine ne iyi gelir sorusunun yanıtı Ajanshaber.com'da.

Okulların kapanması ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte aşırı sıcaktan bunalan vatandaşlar denize akın ediyor. Güneşin keyfini çıkaran insanlar sıcakların yüksek olması sebebiyle güneş yanığına maruz kalıyor. Güneş yanığına maruz kalan kişiler denizde güneş yanığına ne iyi gelir sorusuna yanıt arıyor. Birçok kişi denizde yaşadığı ten yanığı sebebiyle evde yanıklara çözüm yolu arıyor. Denizde güneş lekelerine ne iyi gelir sorusu vücutta güneş yanığının leke yapmasının ardından sorulan soruların başında geliyor. Bizlerde bu haberimizde Ajans Haber olarak güneş yanıklarının çözümleriyle ilgili detaylı bir araştırma yaptık. İşte güneş yanığı ve lekeleriyle ilgili merak edilen tüm detaylar...

DENİZDE GÜNEŞ YANIĞINA NE İYİ GELİR?

Binlerce kişi yaz aylarında sahillere akın etmeye başladı. Güneşin keyfini süren birçok insan sıcaklıkların giderek artmasıyla beraber güneş yanığına maruz kaldı. Güneş yanığına maruz kalan vatandaşlar denizde güneş yanığına ne iyi gelir sorusuna yanıt aramaya başladı.

Güneş yanığında faydası olan ürünleri haberimizde sizler için sıraladık. Bol miktarda su tüketmek cildin nemini korumak için önemli bir yöntemdir. Su tüketilmediği takdirde yanmanın verdiği acı hissi artacaktır. Çünkü hücreler susuz kaldıkça yanma hissi daha fazla olacaktır. Bu haberimizde sizler için güneş yanığını hafifletecek yöntemleri derledik. İşte güneş yanığını hafifletecek yöntemler...

1- Zeytinyağı: Yanıkların tedavisinde zeytinyağının oldukça iyi sonuçlar verdiğini hepimiz bilmekteyiz. Bu nedenle güneş yanıklarında da zeytinyağı başlı başına bir mucizedir. Yanıklardan kaynaklanan yanma ve ağrıya iyi gelmesinin yanı sıra ciltte yanmadan dolayı meydana gelen gerginlikleri ortadan kaldırarak cilt de yumuşaklık ve canlılık hissi verecektir.

2- Salatalık: Salatalığı kabukları ile birlikte rendeledikten sonra suyunu sıkarak güneş yanığı olan bölgeye sürüldüğünde, cilt tazelenecektir ve yanmadan dolayı oluşan yanma ve ağrılara kesin çözüm olacaktır.

3- Aloe Vera: Güneşten kaynaklanan yanıklar için oldukça mükemmel bir etkisi olduğu kanıtlanan aloe vera, bitkisi güneş yanıklarında da oldukça iyi bir iyileştirici ve oldukça iyi bir nemlendirici olarak aloe vera suyundan veya jelinden yanık bölgeye sürülerek ağrı ve acı hissini ortadan kaldırarak cildi nemlendirerek rahatlamasına yardımcı olacaktır.

4- Lavanta Yağı: Güneşten kaynaklanan yanıkların tedavisinde oldukça iyi sonuçlar elde edilen ve fayda görülen lavanta yağı, güneşten kaynaklanan yanıklarda hem acı ve ağrı giderici yönü hem de cildi nemlendirerek rahatlık vermesi amacı ile güneş yanığı olan bölgeye sürülmesi tavsiye edilmektedir.

5- Yoğurt : Bilinen en klasik yöntemlerden birisidir. Ama gerçekten yanık bölgelere dolapta tutulan buz gibi yoğurdu sürüp bekleyin. Bunu günde 3 – 4 kez yapmalısınız kesinlikle acıyı ve ağrıyı azaltıyor.

6- Elma Sirkesi: Güneşten kaynaklanan yanıkların üzerine elma sirkesi sürülmesi ağrı ve acıyı dindirerek yanan bölgeyi nemlendirerek rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

Yorumlar