Davutoğlu: Yolsuzluk en büyük suçtur

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Yolsuzluk insanlığın en büyük suçudur" diyerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ’Yaran nasihatini’ kendilerine temel düstur olarak benimsediklerini ifade ederek, yolsuzluğu insanlığın en büyük suçu olarak gördüklerini, haram yeme, haram içme, harama bakma diyen yaran nasihati ile hareket ettiklerini söyledi.

Partisinin aday tanıtım toplantısına katılmak üzere Çankırı’ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, belediye meydanında vatandaşlara hitap etti.

Milli birlik ve beraberlik etrafında, kardeşliği pekiştirmek üzere, Türkiye’nin her yerinde, köşesinde harekete geçtiklerini anlatan Davutoğlu, 2013 yılında hiçbir eve şehit, evlat acısı girmediğini söyledi.

Türkiye’nin geçtiğimiz dönemlerde uzun dönemlik krediler için IMF kapısında beklediğini dile getiren Davutoğlu, "11 yıl önce Türkiye birkaç milyon dolar için, birkaç milyarlık uzun dönemlik kredi için IMF kapısında bekliyordu, başımız eğikti. Ne güzel söylüyorlar, ’Dik dur eğilme, bu millet seninle’ ama eğer borcunuz varsa başınız eğilir. Bu millet 70 cente muhtacız diyen başbakanlar gördü. Ama hamd olsun 14 Mayıs 2013’te IMF ile borç defterini kapatan bir Başbakan da gördü. Bu Başbakanının ve bu hükümetin arkasında durmaya kararlı mısınız?, bizden razı mısınız? Bu millete bir daha borç zilleti yaşatmamak için, bu hükümetin ve Emir Karatekin’in iradesini taşıyan biz Yörük beylerinden razı mısınız? Allah’ın izniyle başımız bir daha eğilmeyecek. Kimileri 3013 yılı için birçok kara senaryolar yazmış olabilirler. Ama 2013 yılı tarihe başı öne eğilmeyecek bir milletin borç defterini kapattığı yıl olarak geçecek. Dünyanın her yerine yardım eden bir ülke haline geldik."

"ELİNE BELİNE DİLİNE HAKİM OL!"

Yaran nasihatinin kendileri için en temel prensip olduğunu "Eline, beline, diline sahip ol, haram yeme, harama el uzatma" bu ilkelerle hareket ettiklerini, yolsuzluğu insanlığın en büyük suçu olarak gördüklerini vurgulayan Davutoğlu, "Kim bu milletin helal parasına haram katmışsa en önce biz hesabını sorarız, hiçbir şekilde harama rızamız yoktur. AK Parti kurulduğunda yolsuzluklara, yasaklara savaş açılmışsa aynı şekilde bugünde bu geçerlidir. Kim ne gerekçeyle olursa olsun bu milletin alın terinden gelen bir kuruşa bile tecavüz edemez, onun karşısında biz dururuz. Son 11.5 yıl içinde bu devletin hazinesi bereketlenmişse, eğer bu millet borç alan ülke zilletinden çıkmış, dünyanın her yerine borç verebilme ülke şerefini yaşamışsa işte bunun arkasında Yaran nasihatina uymamızın temeli vardır. " dedi.

Suriye’de yaşanan olaylara da değinen Davutoğlu, "Yine aylarca, yıllarca ızdırap çeken kardeşlerimiz var. Suriyeli kardeşlerimiz. Kardeşlerimiz dediysek, sakın ola yanılmayasınız. Dilden söylemiyoruz. Gerçekten kardeşlerimiz. Çünkü yüzyıl önce Halep ile Antep arasında bir fark yoktu. Gaziantep Gazi ünvanını alırken, Halep onun yanındaydı. Şimdi bizim Halep´in yanında durmamızdan daha doğal ne olabilir? Suriye halkı bir zalimin elinde her türlü silahla,tankla, hava bombardımanıyla, scut füzeleri ile kimyasal silahlarla ve nihayet varil bombalarıyla katledilirken bize susmak yakışır mı? Allah için soruyorum, Emir Karatekin adına soruyorum, Hacı Muradı Veli adına soruyorum. Bu zulme karşı sessiz kalmak bize yakışır mı? Sesimizi çıkardık oradaki Türkmenlere, Araplara her bir kardeşimize yardım ettik" ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek´te yaşanan olayların da kendilerini derinden üzdüğünü anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

" Bosna’yı hepimizi biliriz. Bosna büyük acılar yaşadığında Serebrenidza´da kardeşlerimiz binlerce katledildiğinde Türkiye´nin onlara yardım gücü yetmemişti. Çünkü kendi ekonomisi krizdeydi. Çünkü o zamanların hükümetler aciz koalisyon hükümetleriydi. Şimdi bu onurlu milletin adına Türkiye Cumhuriyeti hükümeti kardeşlerimizin sürüldükleri topraklara geri dönmeleri için kredi açtı. 100 milyon Euro. Ve elhamdülillah binlercesi o sürüldükleri topraklara geri döndü. 10 gündür Bosna´da olaylar yaşanıyor. Oraya Türkiye Cumhuriyeti adına, Türk milleti adına, 75 milyon insanımız adına, Çankırı adına, ilk inen dışişleri bakanı bendim Allahın izni ile. Ben oradayken bazı yayın organları, Bosna Hersek’e yaptığımız bu kardeş yardımını suçlayıcı şekilde gündeme getirdiler. Ve nerdeyse 10 gün oldu olaylar başlayalı, ana muhalefet partilerinden Bosna ile dayanışma ifade eden herhangi bir söz duydunuz mu? Milliyetçi Hareket Partisinden gür bir ses çıktı mı? Bunlara sahip çıkmayanlar, o mazlumlara sahip çıkmayanlar, o mazlumlara sahip çıkan bizlerin önünde engel çıkartmaya çalışıyorlar. Şimdi size soruyorum, Bosna Herkes´te ki kardeşlerimize yaptığımız yardımlardan razı mısınız?"


AK Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, yerel seçimlerin ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu ifade ederek, 30 mart yerel seçimleri için destek istedi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç de 10 yıllık görev süreleri boyunca Çankırı’ya 300 milyonluk yatırım yaptıklarını ve 3. dönem de 10 yılda yaptıklarının en az 2 katı hizmet yapacaklarını kaydetti.

Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ise milli iradenin önemine vurgu yaptı.

Çankırı Milletvekili İdris Şahin de yerel seçimlerde Çankırı’da bulunan 15 belde ve belediye başkanlığı seçimlerini açık ara farkla kazanacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından il, ilçe ve belde belediye başkan adayları vatandaşlara tanıtıldı.

Yorumlar