Cumhurbaşkanlığı'ndan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın önemli açıklamalarda bulundu. Kalın; "ABD ile vardığımız Münbiç mutabakatının uygulanması büyük önem arz ediyor. 48 devriye çalışması yapıldı, ortak devriye için çalışmalar tamamlanmak üzere. Çok yakın bir zamanda da müşterek eğitim ve devriye faaliyetleri başlayacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın önemli açıklamalarda bulundu. İbrahim Kalın'ın konuşmasından satır başları;

TSK, MİT VE RUSYA SAHADA BERABER ÇALIŞIYOR

Dün MGK toplantısını yaptık. Cumhurbaşkanımızın diplomatik girişimleriyle varılan İdlib Mutabakatıyla büyük insani kriz önlendi. İdlib saldırısı bu sayede önlenmiş oldu. Bu mutabakat neticesinde ilgili birimlerimiz çalışmalarını yürütüyorlar. Bunun detayları MİT, TSK ve özel kuvvetler birlik içerisinde Ruslarla birlikte sahada çalışıyorlar. Daha önce de İdlib'le ilgili çalışmalar vardı. Bu çalışmalar şimdi yoğunlaştırıldı. Terör unsurlarının ayrıştırılması bizim için de önem arz ediyor. Biz bunu Afrin'de, Cerablus, El-Bab'da gösterdik. Aynı tavrımız Suriye'nin sınır bölgelerinde de geçerlidir. Biz bunu bir bütün olarak görüyoruz. 

MÜNBİÇ'TE DEVRİYE YAKIN ZAMANDA BAŞLAYACAK

ABD ile vardığımız Münbiç mutabakatının uygulanması büyük önem arz ediyor. 48 devriye çalışması yapıldı, ortak devriye için çalışmalar tamamlanmak üzere. Çok yakın bir zamanda da müşterek eğitim ve devriye faaliyetleri başlayacak. Yaşanan bir takım gecikmeler oldu. Fakat bir gerçek muhataplarımıza TSK üzerinden iletmeye devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Münbiç yol haritasının gecikme olmaksızın uygulanması önem arz ediyor. Hayata geçirilmesi, güven ilişkisinin test edilmesi açısından hem de sahadaki durum açısından büyük önem arz ediyor. Bu vesileyle buradan da iletmek istiyoruz. Münbiç yol haritasının bir gecikme olmadan uygulanmasını beklediğimizi ifade ediyoruz. 

YURTDIŞI MÜCADELE DEVAM EDECEK

Suriye'den gelen mülteciler için uluslararası toplumun katkı sunmasını bekliyoruz. İhtiyaç sahibi Suriyelilerin tüm yükü sadece Türkiye'nin üstüne yıkılamaz. 3,5 milyon insan bizim ülkemizde. Bu insanlara uluslararası toplum yardım elini uzatmalı, Türkiye ile ortak çalışarak.Yurt dışı operasyonları kararlı bir şekilde devam edecek. Türkiye'ye karşı işledikleri suçlar cezasız kalmayacaktır. Terör örgütleriyle sınır dışında da mücadelemiz devam edecektir.

ERDOĞAN'IN ALMANYA ZİYARETİ

Erdoğan pazartesi günü BMGK'ya hitap edecek. Orada yapacağı konuşma çok önemli. New York'tan sonra Berlin'e geçecek Sayın Erdoğan. Alman tarafına olumlu sebeplerden gidiyoruz. Daha önce gerçekleştirilen görüşmeler çok olumlu geçti.

 

Yorumlar