Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kime borcu var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kime borcu var sorusu bugün açıklanan mal varlığının ardından vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mal varlığı bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Aynı zaman Yüksek Seçim Kurulu tarafından dün açıklanan 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kesin sonuçlarına ilişkin kararı da Resmi Gazete'de yer buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mal beyanına göre, 6 milyon 347 bin lira nakit parası 3 ayrı bankada bulunuyor. Ayrıca Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı Dumanlı Köyü'nde 2 bin metrekare arazisi ve Üsküdar Kısıklı'da değeri 4 milyon lira olan bir evi bulunuyor. İnsanlar mal varlığının beyanından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kime borcu var sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte detaylar... 

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN KİME BORCU VAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mal varlığı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Resmi Gazete'de yer alan listeye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işadamı Mehmet Gür'e 2 milyon lira borcu var.

2 MİLYON LİRA BORCU VAR

Erdoğan'ın mal bildirim beyanına göre, 3 ayrı bankada ve elinde toplam 6 milyon 347 bin lira nakit parası, memleketi Rize'nin Güneysu ilçesi Dumanlı Köyü'nde değeri 10 bin lira olan 2 bin metrekare bir arazi ve Üsküdar Kısıklı'da değeri 4 milyon lira olan bir evi, Audi A8 marka bir otomobili ve işadamı Mehmet Gür'e 2 milyon lira borcu var.

MEHMET GÜR KİMDİR?

Mehmet Gür, Ortadoğu Grup adlı şirketin Yönetim Kurulu Başkanıdır. Mehmet Gür'ün sahibi olduğu Ortadoğu Grup, 1981 yılında inşaat ve lojistik alanlarında faaliyet göstermek üzere kuruldu. Şirket, ilk kurulduğu yıllarda uluslararası taşımacılık ve inşaat alanlarında faaliyet gösterdi, ancak daha sonra sağlıktan lojistiğe, enerjiden inşaata, gıdadan dış ticarete ve hatta çevre teknolojilerine kadar sayısız alana el attı. İstanbul’da kentsel dönüşüm projelerinde yer alan Mehmet Gür bir dönem Memorial Hastanesi'nin sahipleri arasındaydı.

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

5 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında seçim sonuçları ile birlikte Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın mal varlığı yayınlandı. 2018 yılı itibariyle Erdoğan'ın mal varlığı, evleri, araba ve gayrimenkulları bu listede yer aldı. Buna göre Erdoğan'ın 6 milyon lira nakit parası, Mehmet Gür isimli işadamına da 2 milyon lira borcu var.

Yorumlar