Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Daha adayken bunları söylüyorsan..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray'daki iftar programında konuşma yaptı. Erdoğan, Metin Temel Paşa'nın apoletlerini sökeceğini söyleyen Muharrem İnce'ye, 'apoleti yargı söker, cumhurbaşkanı sökmez. Sen kral olmaya mı heveslisin?' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Mahallesi Kapalı Pazar Yeri'nde, Aksaraylılar ile bir araya geldiği mahalle iftarında yaptığı konuşmada, savunma sanayi projeleri, uçak, helikopter, insansız hava aracı, silahlı insansız hava aracı, tank, uydu, füze, dijital dönüşümden bahsettiklerine dikkati çekti.

"MEYDANLARDA KURU SIKI ATARAK ÜLKEYE HİZMET EDİLMEZ!"

 "Üretim, ihracat ve ticaret" dediklerini vurgulayan Erdoğan, "Çünkü Türkiye'nin bunlara ihtiyacı var. Öyle meydanlarda kuru sıkı atarak ülkeye hizmet edilmiyor. Hele hele iftirayla yalanla sinsilikle milletimizin herhangi bir derdine derman olmak mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

"TERÖRİSTLERİN APOLETİNİ SÖKTÜK, TERÖRE KARŞI MÜCADELE EDENLERİN DEĞİL"

Erdoğan, "Biliyorsunuz, CHP'nin adayı bugün kafayı Zeytin Dalı Harekatımızın kahraman komutanı Metin Temel Paşamıza takmış. Diyor ki, 'Erdoğan şu kadar generalin apoletini söktü, ben de bununkini sökeceğim.' Bana bak, biz terörist olanın apoletini söktük, teröristlere karşı mücadele edenlerin değil." diye konuştu.

"BİR İNSAN ÜLKESİNDEN BU KADAR MI HABERSİZ OLUR"

Korgeneral İsmail Metin Temel Paşa'nın ülkeyi vuran teröristlerle mücadele sürdürdüğünü vurgulayan Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin açıklamalarına şu sözlerle tepki gösterdi: 

"İnce, sen teröristin kim olduğunu bilmiyorsun. Zaten siz o teröristlerle de Ankara'dan İstanbul'a kol kola yürüdünüz. Senin genel başkanın teröristlerle beraber Ankara'dan İstanbul'a kol kola yürüdü. Biz sizleri iyi biliriz. Bir insan ülkesinden bu kadar mı habersiz olur?

"APOLETİ CUMHURBAŞKANI SÖKMEZ, YARGI SÖKER"

Sayın Temel, bir parti toplantısına gelmiyor, Malatya'da Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonunun düzenlediği bir davete geliyor ve protokol masasında, o da bir protokol mensubu olarak yerini alıyor. Bir insan devletin nasıl işlediğinden bu kadar mı habersiz olur? Devlet nedir, devlet nasıl yönetilir, bunlardan haberi yok. Darbeci generallerin apoletlerini biz değil, yargı söktü. Bunu da bilesin. Cumhurbaşkanının öyle bir yetkisi dün yoktu, bugün yok, yarın da yok." 

 

"SEN KRAL MI OLMAYAN HEVESLİSİN, CUMHURBAŞKANI MI?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Apolet sökmek' ne demek? Sen bu ülkeye cumhurbaşkanı olmaya mı talipsin, kral olmaya mı heveslisin? Daha adayken işi bu noktaya getiren adam Allah muhafaza o göreve gelirse neler yapar, varın siz hesap edin. Böyle, kaba saba meydanlarda konuşup atmakla siyaset olmaz. Sen bu işi öğreneceksin ama iş işten geçmiş ve atı alan da Üsküdar'ı geçmiş olacak." şeklinde konuştu.

 

Bunların terörle mücadele kahramanına saldırarak, darbecilere koltuk çıkarak kimlere göz kırptığını, kimlere selam verdiğini çok iyi bildiklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu değil mi Edirne'de, HDP'nin adayını ziyaret eden. Kim o? HDP'nin, şu anda Edirne'de cezaevinde olan şahıs kim? Diyarbakır'da 53 Kürt kardeşimi öldürenlerin sokağa çıkmalarını isteyen değil mi? Yasin Börü yavrumuzu öldürenlerin faili değil mi? Milletimiz Allah'ın izniyle bunlara fırsat vermeyecek. İşte bunun için biz 'hizmet siyaseti' diyoruz."

Türkiye'nin 81 iline, 81 milyon vatandaşın tamamına hizmet verecek eserlere imza atmayı siyasetlerinin merkezine yerleştirdiklerini aktaran Erdoğan, "Ey İnce, cezaevinde işte sen teröre yardım yataklık edenleri ziyaret ediyorsun. Bizim böyle bir derdimiz yok. Biz işte milletimizle iç içeyiz. Milletimizle beraberiz." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, seçim meydanlarında, sandıkta rekabet etmenin başka, hizmet verirken herkesi kucaklamanın başka olduğunu belirterek, siyasette de herkesi kucaklamanın gayreti içinde olduklarını söyledi.

Yorumlar